Extra parkeermogelijkheden voor pont Nieuw-Beijerland

De Gereformeerde Gemeente in Nieuw-Beijerland stelt in de maand augustus doordeweeks de parkeerplaats naast de kerk (Dorpsgaard 1) beschikbaar tijdens de vaartijden van de veerpont naar Hekelingen. Voor inwoners kan het nu aantrekkelijk zijn om de fiets achterop de auto mee te nemen en de oversteek per fiets te maken. De parkeerplaats is goed bereikbaar en het is dan nog maar een klein stukje fietsen naar de pont. Eenmaal aan de overkant is het ongeveer 10 minuten fietsen naar metrostation De Akkers of Heemraadlaan in Spijkenisse.

“Inwoners hebben nu een goede locatie om de auto te parkeren en hun weg te vervolgen met de fiets. We kunnen de hinder voor het verkeer niet oplossen, maar hopelijk draagt dit bij aan een goed alternatief voor de komende weken,” aldus wethouder Harry van Waveren. “Het kerkbestuur hoefde niet lang na te denken over mijn verzoek om de parkeerplaats doordeweeks beschikbaar te stellen. Zij werken graag mee. Ik wil hen bij deze nogmaals hartelijk bedanken voor hun medewerking”.

Tijdens de afsluiting van de Heinenoordtunnel in de meivakantie maakten veel inwoners gebruik van de veerpont bij Nieuw-Beijerland. Dat zorgde voor enorme verkeersoverlast. De gemeente ontving verschillende verzoeken om te kijken naar extra parkeermogelijkheden in de buurt van de pont. Inwoners kunnen dan met de auto richting Nieuw-Beijerland als dat te ver is om te fietsen, daar hun auto parkeren en met de fiets de gratis oversteek maken naar Hekelingen. Daarvandaan kunnen ze hun reis vervolgen met de fiets naar Spijkenisse.

Veerpont Nieuw-Beijerland – Hekelingen (Spijkenisse)

Deze veerpont vaart tijdens de afsluitingen van de tunnel volgens de normale dienstregeling (van 5.30 tot 23.00 uur) en met dezelfde capaciteit.

De oversteek voor (brom)fietsers, scooters en motoren (en bijrijders) is gratis tijdens de afsluiting van de Heinenoordtunnel.

Vanaf Hekelingen fietst u in ongeveer 10-15 minuten naar metrostations De Akkers of Heemraadlaan in Spijkenisse.