Burgemeester Aptroot verwelkomt 90.000e inwoner van de Hoeksche Waard

Met de verhuizing van het jonge gezin Bos-Struik naar Puttershoek telt de Hoeksche Waard nu officieel 90.000 inwoners. Burgemeester Aptroot ging vandaag langs met een bos bloemen en een feestelijk cadeaupakket om ze persoonlijk te feliciteren. “Als burgervader vind ik het bijzonder leuk om hun zoontje Hidde als 90.000e inwoner te mogen verwelkomen in onze gemeente.” Het drietal is zo´n 2 weken geleden naar de Hoeksche Waard verhuisd om dorpser en rustiger te kunnen wonen, maar toch in de buurt van grotere steden.

Fijn en rustig wonen met een dorps gevoel

Esther Bos-Struik is opgegroeid op Goeree-Overflakkee en heeft het daar altijd erg naar haar zin gehad. Samen met haar man Ruud en de kleine Hidde (2 jaar) woonde ze een tijdje in Capelle aan den IJssel. Het gezin was op zoek naar een fijne woonplek buiten de stad. “We zijn allebei opgegroeid in een dorp en vonden dat heerlijk. Ruud en ik willen datzelfde gevoel aan onze kinderen meegeven.” In december verwachten ze hun tweede kindje.

Bijzondere mijlpaal om bij stil te staan

Bij de basisregistratie van de gemeente wisten ze dat de mijlpaal van 90.000e inwoner eraan zat te komen. Burgemeester Aptroot vindt het een mooi moment om bij dit ronde inwonertal stil te staan. “De Hoeksche Waard is een grote gemeente, die het dorpse karakter heeft weten te behouden. De 14 dorpen en 37 buurtschappen zijn allemaal uniek én ze versterken elkaar. Hier kijken de mensen naar elkaar om.” Vanmiddag stond hij op de stoep van de dijkwoning in Puttershoek om deze `bijzondere´ inwoner waar het allemaal om draait van harte welkom te heten.

Speciaal voor deze gelegenheid had de burgemeester een pakketje meegenomen, dat zeker bij Hidde goed in de smaak viel. In het pakket zaten een Delfts blauw tegeltje met daarop ´90.000e inwoner´, ´t Hoeksche Boekje (met herkenbare plekken in onze gemeente), houten boerderijdieren, een entreekaartje voor Recreatieoord Binnenmaas en producten uit de Hoeksche Waard.

Op de fiets naar het werk in Rotterdam

“Hidde is de reden dat we de stad uit zijn gegaan”, vertelt Esther enthousiast aan de burgemeester. “Het is hier veel minder druk en er is minder verkeer in een dorp. We zien hem in de toekomst graag op zijn fietsje door het dorp rijden, op weg naar vriendjes. Ons huis in Puttershoek is heerlijk, met meer ruimte om ons heen en een grotere tuin. Als groot voordeel noemt Esther dat zij op de fiets naar haar werk in het Erasmus MC in Rotterdam kan.

Alles in de buurt wat een jong gezin nodig heeft

Al wonen ze er nog maar kort, het bevalt het gezin nu al heel goed. “Het contact met de buren is leuk. We zijn heel vriendelijk ontvangen in de buurt en het buurmeisje komt regelmatig spelen. In de directe omgeving is alles te vinden wat een jong gezin nodig heeft. Hidde moet nog een beetje wennen op de kinderopvang, maar dat komt goed.”