Volop inspiratie tijdens eerste bijeenkomst 20 grootste werkgevers Hoeksche Waard

Op woensdag 7 juni kwamen de 20 grootste werkgevers van de Hoeksche Waard voor het eerst bijeen om samen met vertegenwoordigers van de gemeente en Ondernemersvereniging Hoeksche Waard (OHW) in gesprek te gaan over kansen en uitdagingen voor de lokale economie. Tijdens deze eerste editie stonden de thema´s arbeidsmarkt, energietransitie en de wens om te komen tot een strategische samenwerking ten behoeve van de economie in de Hoeksche Waard centraal. De aanwezigen waren het erover eens: de grootste werkgevers van het eiland kunnen elkaar volop versterken door van elkaar te leren, elkaar te inspireren en nog meer de samenwerking met elkaar te zoeken.

Wethouder Paul Boogaard (Economie): “Als gemeente hebben we regelmatig overleg bij lokale ondernemers met de OWH. Tijdens een overleg bij Barth Installatietechniek in `s-Gravendeel, ontstond het idee voor een bijeenkomst met de 20 grootste werkgevers. We zien dat ondernemers tegen soortgelijke uitdagingen aanlopen en de oplossing vaak gevonden kan worden door onderling contact. Dat bleek ook tijdens deze eerste bijeenkomst. Ik weet zeker dat alle aanwezigen inspiratie hebben opgedaan.”

Inspiratie tijdens lokaal diner

De avond had een informeel karakter en vond plaats bij het Kookatelier in Oud-Beijerland. Na een plenaire opening door burgemeester Aptroot, wethouder Paul Boogaard (Economie) en Frank van den Ouden (voorzitter OHW) werd onder leiding van presentator Jan-Dirk Stouten het gesprek gevoerd over de verschillende thema´s. Ook was er ruim de gelegenheid om uitgebreider kennis met elkaar te maken. Tussentijds werden gerechten die zijn bereid met lokale producten geserveerd door chefkok Pierrôt van Straten.

Belangrijke motor voor economische groei

Frank van den Ouden (voorzitter OHW), is tevreden over het verloop van de avond: “Als ondernemersvereniging behartigen we de belangen van de Hoeksche Waardse ondernemers. De grootste werkgevers zijn een belangrijke motor voor economische groei. En dat is ook weer goed voor de werkgelegenheid op het eiland. Het is waardevol om met deze ondernemers over grote thema´s, die alle ondernemers aangaan, van gedachten te wisselen. Ik kijk nu al uit naar een vervolg!”

V.l.n.r. Filip den Eerzamen (OHW), Frank van den Ouden (OHW), burgemeester Aproot, wethouder Boogaard en dagvoorzitter Jan-Dirk Stouten in gesprek tijdens de ondernemersbijeenkomst.