Energietoeslag 2023 later dit jaar bekend

Eerder dit jaar liet gemeente Hoeksche Waard u weten dat de regering rond de zomer een besluit zou nemen over de energietoeslag 2023. De verwachting was in juni, maar inmiddels is duidelijk dat dit niet gehaald zal worden.

De vertraging komt door een advies van de Raad van State. Nadat minister Schouten het wetsvoorstel opnieuw heeft bekeken en besproken, wordt de wet naar achtereenvolgens de Tweede Kamer en de Eerste Kamer gestuurd. Pas als de wet is vastgesteld kunnen gemeenten de energietoeslag gaan uitbetalen.

Op dit moment kan er nog niets gezegd worden over wie er in aanmerking zal komen voor de energietoeslag 2023 en wanneer de uitbetaling zal plaatsvinden. Inwoners die de energietoeslag 2022 hebben ontvangen krijgen een persoonlijk bericht als er meer bekend is. Ook via de website van gemeente Hoeksche Waard wordt informatie gedeeld zodra er meer duidelijk is.