Asieldier van de Week

Britse Korthaar Ixie wacht al sinds september vorig jaar in De Dierenstee op een nieuw thuis. Ze viert deze week haar vierde verjaardag en had natuurlijk gehoopt die bij een nieuwe baas te vieren, maar helaas heeft Ixie dat geluk niet gehad. De reden waarom Ixie nog niet is geadopteerd, heeft ongetwijfeld te maken met haar onzindelijkheid. Met het karakter van Ixie is namelijk niets mis, ze is een hele rustige, lieve en aanhankelijke poes. 
Toen er afstand van Ixie werd gedaan, dachten de medewerkers van De Dierenstee dat de onzindelijkheid te maken moest hebben met de aanwezigheid van een andere kat in huis en wellicht was het bij haar eerste baas ook te druk voor Ixie. Ze werd herplaatst in een rustige omgeving, maar ook daar bleek Ixie na enkele weken niet zindelijk te zijn. Een medische oorzaak kan (gelukkig) worden uitgesloten, maar wat dan wel de reden voor de onzindelijkheid is, is onduidelijk. Er is al veel geprobeerd, maar Ixie blijft met regelmaat naast de kattenbak plassen.
Een rustig thuis, zonder andere huisdieren, blijft een must voor Ixie, maar ook dan zal de onzindelijkheid blijven. Uiteraard kunnen er maatregelen worden genomen, zoals het goed schoon houden van de kattenbak en het is aan te raden om meerdere bakken neer te zetten voor Ixie. Daarnaast kan er na de adoptie een beroep worden gedaan op een kattengedragstherapeut die haar hulp heeft aangeboden. Desondanks zal  het verhaal van Ixie weinig mensen aanspreken, maar de medewerkers van De Dierenstee hopen toch dat iemand deze lieve poes een fijn thuis kan bieden en de extra zorg die bij haar onzindelijkheid komt kijken accepteert.

Dierenopvangcentrum De Dierenstee 
Groene Kruisweg 14a
3281 KB Numansdorp
Tel. 0186 – 655 150
Email: info@dierenstee.nl
Website: www.dierenstee.nl

Openingstijden (alleen op afspraak):

Maandag t/m vrijdag:     13.00 uur tot 16.00 uur

Zaterdag:                           11.00 uur tot 15.30 uur.