Ingrid van den Oord in De Opkamer

Zondagmiddag 7 mei a.s., opent Galerie De Opkamer, Merwedestraat 21, Maasdam om 15.00 uur de expositie van Ingrid van den Oord. Zij exposeert de hele maand mei in het kader van het kunstproject ZESTAFETTE. Zes Hoekschewaardse kunstenaars exposeren elk 1 maand in de galerie en maken een nieuw kunstwerk In de stijl van zijn of haar voorganger. De eerste in de rij was Eelse Bies en Ingrid heeft een  kunstwerk gemaakt geïnspireerd op zijn werk en leven. Het traject eindigt in december met een expositie van de zes nieuw gemaakte werken. 

Deze Hoekschewaardse kunstenaar, wonende in Piershil, introvert van aard, richt zich op de vraag hoe mensen zich tot elkaar en de snel veranderende maatschappij verhouden. Zij vraagt zich af  hoe mensen omgaan met het voortsnellen van tijd, revoluties, digitalisering en sociale verschuivingen. Daarbij oriënteert ze zich ook op de invloed van toepassingen voortkomend uit wetenschap en onderzoek. Deze conceptuele benadering levert bijzonder werk op. Ingrid werkt veel in hout, wat voor haar een goed uitdrukkingsmateriaal is gebleken. Als een werk of een idee erom vraagt, pakt ze ook andere materialen en technieken op, ook als dat buiten haar comfortzone is. Op haar website, https://www.ingridvandenoord.com, is een boeiend overzicht van haar werk te vinden. Ook is daarop een indrukwekkende lijst van activiteiten te zien. Zij was mede oprichter van PresentjeKunst, was van 2016-2018 dichter van de Hoeksche Waard, heeft verschillende dichtbundels uitgegeven, was jarenlang lid van de kunstcommissie van gemeente Binnenmaas en heeft tevens een bijdrage geleverd aan de expositie “van haakmust tot bouwhelm” in museum Hoeksche Waard.

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Jan van der Wal. Gitaar en zang. De expositie is elke zaterdag en zondag van 14.00-17.00 te bezichtigen of op afspraak 0638928155.