Gevarieerde expositie van Only Art in De Open Hof

De Commissie Kunst in de Kerk organiseert permanent wisselende exposities in de Omloop van De Open Hof in Oud-Beijerland. Sinds kort is er weer een nieuwe expositie. Dit keer is het een expositie van zeven enthousiaste amateur kunstenaars uit de Hoeksche Waard. Het is een gevarieerde expositie waarbij allerlei verschillende materialen zijn gebruikt. De meeste werken zijn te koop of op verzoek speciaal te maken.

Wie exposeren er?

Jan Middelburg (Puttershoek)
Jan schildert figuratief alleen dat, wat hij ook werkelijk heeft gezien. Vaak in olie op doek. Zijn abstracte werken zijn volledig gevoelsmatig en worden ook op zeer willekeurige momenten op doek of board gezet, meestal in acryl. Mocht u geïnteresseerd
zijn in het werk van Jan, dan kunt u ook een kijkje nemen op zijn website www.4u2see.exto.nl


Carien Woudenberg (Numansdorp)
De werken van Carien staan garant voor veel positieve reacties. Het kleurgebruik, haar composities, zowel abstract als figuratief geven haar werk een zeer bijzondere en professionele uitstraling. Haar schilderijen zijn van een bijzondere schoonheid.
Tegenwoordig werkt zij veel met inkt op papier.


Hanny Vos (Puttershoek)
Hanny begon enige tijd geleden met portretten in pastel. Nu nog zijn haar werken duidelijk onder invloed van deze stijl. Tegenwoordig wordt het meest gewerkt met acryl en pastelkrijt. Hanny heeft een “zachte” eigen stijl die velen aanspreekt.


Hetty Vrijland (Puttershoek)
Hetty, schildert intussen al vele jaren en werkt met haar man Jaap ook in glaskunst. Zij begon bij Only Art met portretten in pastel. Nu werkt ze vaak met acryl en soms met olieverf. Haar werken zijn zeer verfijnd van structuur en opbouw. Hetty maakt veel portretten, vaak van haar kleinkinderen.


Ineke Breeuwer (Puttershoek)
Ineke tekent en schildert sinds haar pensioen. Zij werkt met diverse materialen zoals pastel, acryl, olie en waterverf, op papier, linnenboard, en doek. Om olie- of acryl -pigment op een ondergrond te krijgen gebruikt ze graag het palletmes. Inkt is voor haar
momeneel het meest gebruikte medium om mee te werken.


Linda Koenraadt -Thomassen (Oud-Beijerland)
Linda tekent en schildert al enkele jaren bij Only Art. Haar werk kenmerkt zich door een mooi kleurgebruik en vaak een bijzondere onderwerpkeuze. Zij werkt graag in acryl, aquarel en maakt collages.


Imke de Jongh-Groothuis (Piershil)
Scriba Protestantse Gemeente te Oud-Beijerland
Postbus 1319, 3260 AH Oud-Beijerland
06-12200685
scriba@deopenhofoudbeijerland.nl
Imke schildert vanaf 2022 bij Only Art en was daarvoor lang lid bij een andere HoekscheWaardse teken- en schilderclub. Haar werk kenmerkt zich door de zeer verfijnde schilderijen en vaak ook kleine pareltjes van paneeltjes.
Mocht u geïnteresseerd zijn in het werk van Imke, dan kunt u ook een kijkje nemen op haar website www.groothuiskunst.nl


Wat is Only Art
Only Art is de verzamelnaam van een aantal amateur schilders en is ontstaan in februari 2006 uit een kunstklas in Numansdorp. Zeven schilders hebben zich toen verenigd om 1 middag in de week gezamenlijk hun schilderhobby te beoefenen. Intussen is hun werk van hoge kwaliteit gezien hun amateurstatus.
Only Art heeft in de loop der jaren schilders zien stoppen en weer nieuwe verwelkomd. De laatstgenoemden hebben ieder ook één of meerdere cursussen elders doorlopen en werken vaak in acryl, aquarel, pastelkrijt of olieverf.
Bij Only Art wordt iedere week getracht nieuwe inspiratie op te doen, bij en met elkaar.
Kritiek op werk van elkaar ontbreekt niet (uiteraard opbouwend). Zo wordt er elke week weer wat bijgeleerd, ook al is dat niet meer onder de bezielende leiding van een professionele kunstenaar.
Natuurlijk behoudt eenieder wel zijn/haar eigen identiteit op doek.
Only Art heeft als schilder honk een crea-ruimte bij “ de 3 Lelies” in Puttershoek. Er wordt daar iedere dinsdagmiddag geschilderd.
Only Art heeft in de loop der jaren vele exposities gehad, waaronder (voorheen) Galerie
de Zilveren Schoen, Klein Profijt, diverse bibliotheken en zorginstellingen, div. horeca en
meerdere gemeentehuizen n de Hoeksche Waard.
Only Art schilders bezoeken regelmatig workshops en musea, zodat ook andere
invalshoeken een kans krijgen in het werk dat zij maken.
Only Art schilders willen hun werk meestal wel verkopen. Heel soms is een werk echter
niet te koop en slechts te bekijken.
De expositie is te bekijken maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur en ook op
woensdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur in de Protestantse Gemeente De Open Hof,
Willem van Vlietstraat 2a, 3262 GM Oud-Beijerland, 0186-612936