Strijdend Strijen wint van FC Binnenmaas

Nadat de kruitdampen van het vuurwerk van DLZ waren opgetrokken kon de wedstrijd beginnen. FC Binnenmaas startte voor het eerst dit seizoen twee keer achter elkaar met hetzelfde basiselftal, na de gewonnen wedstrijd tegen Heinenoord. FC Binnenmaas speelde de 1e helft in een te laag tempo. Ballen werden veelal in de voet gespeeld i.p.v. in de loop en als de vrije man dan eindelijk werd gevonden speelde hij deze vaak weer terug en niet naar voren. Desondanks werden er nog 3 kansen en 2 mogelijkheden gecreëerd waarvan Daan Leggedoor de grootste had in de 17e minuut. Hij schoot vanaf een meter of 4, na een voorzet van Mayles Glenn, de bal over.  FC Binnenmaas probeerde in ieder geval wel te voetballen. Strijen beperkte zich tot verdedigen en kreeg zijn mogelijkheden uit vrije trappen en corners waarvan er een bal naast werd gekopt en de ander naast geschoten. In de 31e minuut een dekkingsfout in het centrum en Karam Bensedjed kon de bal in de 16 aannemen tussen twee verdedigers in en schoot deze netjes achter Thijs Botterhuis. Dus gingen we rusten met een 1-0 achterstand waar je dus eigenlijk 1-2 moet voor staan.

Rob ging wisselen en bracht Delano Oehlers in de spits en de van een bovenbeen blessure teruggekeerde Angelo Puriël aan de linkerkant. Angelo gaf gelijk gas op en snelde regelmatig langs de verdedigers van Strijen dat deed hij zeker een kwartier lang echt heel goed maar kreeg toch weer last en moest weer gewisseld worden. In de 56e minuut kon Daan nog net met een sliding bij de bal komen maar raakte de keeper. Van minuut 57 tot 63 kreeg FC Binnenmaas 6 corners maar deze resulteerden helaas niet in een doelpunt. In de 82e minuut greep Romik van Driel van Strijen Delano letterlijk bij de strot en kon met een rode kaart vertrekken. Opvallend hierbij was dat gebakkelei van de spelers al meer dan een minuut aan de gang was. Er waren nog schoten van Jannick en Delano en nog een vrije trap van Jannick. Er werden nog 5 minuten bijgetrokken maar dit hadden er 11 moeten zijn. Maar al hadden we tot Hemelvaartsdag gespeeld dan denk ik nog niet dat we hadden gescoord. Strijen groeide in de tweede helft tot een vechtmachine en ging voor ieder duel 100%. Op basis van het aantal kansen, balbezit en voetbal had FC Binnenmaas minimaal een punt verdient. Strijen op inzet en beleving gewoon drie punten en die kregen ze ook