SHO – Nieuw Lekkerland

Na de puntendeling van vorige week was SHO weer aan een overwinning toe, maar trof met het bezoek van Nieuw Lekkerland daar nou niet bepaald de makkelijkste tegenstander voor. De laatste vier keer dat de Lekdorpers op bezoek waren in Beijerland kwam SHO niet verder dan twee nederlagen en tweemaal een gelijkspel. De laatste thuisoverwinning op Nieuw Lekkerland was op 23 januari 2016 met 2-1. Tel daarbij op dat de uitwedstrijd met 4-1 werd verloren, dan is duidelijk dat vooraf de kaarten voor SHO niet bepaald gunstig lagen.
Twee wijzigingen bij SHO in de basisopstelling. Ingmar van Bruggen voor de geblesseerde Bart van Eck en de terugkeer na vijf wedstrijden schorsing van Kevin Angel ging ten koste van Esra Pieters. Dan was er nog de vraag gaat het Kevin lukken om zijn team op sleeptouw te nemen in de strijd om de punten?
De omstandigheden voor een leuke partij voetbal waren nou ook niet bepaald lekker met de storm die min of meer diagonaal over het hoofdveld raasde. Eerder op de dag had ook SHO 2 daar veel moeite mee waarmee ook voor een groot deel de nederlaag met 4-2 tegen Capelle 2 is te verklaren. En net als het tweede moest ook het eerste beginnen met de wind hoofdzakelijk tegen.
In het eerste kwartier twee mogelijkheden voor de wit/zwarten, een schot van De Pender ging naast en El Harti zag zijn inzet eindigen in handen van doelman Schutte. De gasten waren eveneens een aantal keer dreigend maar de afweer van SHO stak in goede doen. En waar nodig stond Niels Steehouwer bij doorkomende ballen op de goeie plek. Natuurlijk werd veelvuldig Kevin Angel op de rechterkant in het spel betrokken maar juist vanaf die kant was het door de wind lastig om met afgemeten voorzetten de mede aanvallers te bereiken.
Tien minuten voor de rust al de eerste noodgedwongen wissel bij SHO. Ferdinand Römelingh ging met een enkelblessure naar de kant en werd vervangen door Jeroen Eikelenboom die zijn ”eigen plek” aan de rechterkant van de verdediging innam waardoor aanvoerder Dennis Groosjohan als linksback ging fungeren.
Kort voor de pauze was Nieuw Lekkerland na een aanval over links dichtbij een het openingsdoelpunt maar doelman Niels Steehouwer kreeg op de doellijn assistentie zodat de eerste helft dubbelblank kon worden afgesloten.
Het tweede bedrijf begon met ongewijzigde elftallen. Waar het SHO in de vorige twee thuiswedstrijden tegen Terneuzense Boys (Rik Schouten) en Rijsoord (Tim de Pender) lukte om gelijk na de doelwisseling op voorsprong te komen leek Jesse Vermaat, na een assist van Tim de Pender, dat kunstje te herhalen maar de bal verdween maar net naast het doel.
SHO was met windvoordeel nu wel de bovenliggende partij maar de groen/witte afweer gaf vooralsnog geen krimp. Net als in de heenwedstrijd van 5 november strandden de aanvallen van SHO voortdurend op de onwrikbare verdediging. En anders was doelman Nick Schutte steeds paraat. De pas negentien jarige sluitpost had een paar prima ingrepen maar werd ook tweemaal door de doellat gered bij schoten van Kevin Angel en Tim de Pender. SHO moest wel attent blijven bij de Lekkerlandse uitvallen om eenzelfde scenario als vier maanden geleden, waar de Lekkerlanders volop profiteerden van de geboden ruimte en viermaal scoorden, te voorkomen.
Na een kwartier mocht Kevin Angel een hoekschop nemen aan de rechterkant en met hulp van de verraderlijke wind verraste hij bijna de doelman die nog net zijn vuisten onder de inswinger kon krijgen.
Na een paar stukgelopen Beijerlandse aanvallen herhaalde Kevin na ruim driekwart wedstrijd zijn trucje met een indraaiende hoekschop, dit keer was Schutte kansloos en viel de bal -mede dankzij dus de storm- over de sluitpost heen in het doel: 1-0 en een dolblije Kevin Angel. Het was ook voor hem wel weer eens tijd voor een doelpunt. Hij was voor het laatst trefzeker op 15 oktober in de uitwedstrijd tegen Rijsoord (1-4) toen hij de eerste twee doelpunten voor zijn rekening nam.
Na de voorsprong kreeg SHO nog een aantal riante mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien maar Tim de Pender (naast), Jesse Vermaat, zijn inzet bleef steken onder de schoen van Schutte, Assad el Harti (in handen van de keeper, naast en over) en Kevin Angel (schot op de keeper) lukten het niet om de score op te voeren. Bij de laatste actie blesseerde Kevin zich en werd in de slotminuten vervangen. Bijna leek Nieuw Lekkerland nog langszij te komen maar Steehouwer lag in de goeie hoek om zo voor de derde keer deze competitie ‘de nul’ over de streep te trekken.
Het was voor Kevin Angel mooi dat hij na zijn vijf wedstrijden schorsing met het maken van het winnende doelpunt zijn stempel op de wedstrijd heeft kunnen drukken.
Door de winst heeft SHO nu zeven punten voorsprong op Nieuw Lekkerland dat op de tiende (nacompetitie) plek blijft. In de resterende zeven wedstrijden zal SHO nog zeker twee overwinningen nodig hebben om uit de problemen te blijven.

Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Dennis Groosjohan, Aron van Schaik, Danny Kerpel, Ferdinand Römelingh; Ingmar van Bruggen, Kevin Angel, Jesper Troost; Jesse Vermaat, Assad el Harti, Tim de Pender.
Wissels:
35’ Jeroen Eikelenboom voor Ferdinand Römelingh
73’ Esra Pieters voor Jesper Troost
73’ Yur Snoek voor Ingmar van Bruggen
88’ Danny Kanters voor Kevin Angel
88’ Ricky Bokhoven voor Jesse Vermaat

Doelpunt:
75’ 1-0 Kevin Angel

Kaarten:
Scheidsrechter Thomas Groenendijk (26) uit Middelharnis floot een prima wedstrijd en had geen kaarten nodig