Oude computer, laptop of printer? Lever ze in bij de HardWare Kringloop

Veel hardware zoals computers, laptops, tablets en beeldschermen liggen te verstoffen in lades en kasten. Ook bedrijven bewaren vaak hardware als deze is afgeschreven. Dat kan anders, vindt de Hoeksche Waardse Uitdaging.

Door deze, vaak nog goed bruikbare apparatuur in te zamelen, te controleren en eventueel te repareren, krijgen de materialen een tweede leven. Hiermee maakt de Hoeksche Waardse Uitdaging gezinnen met schoolgaande kinderen uit de Hoeksche Waard blij die vaak geen laptop of computer kunnen bekostigen. De ingezamelde en gecontroleerde hardware kan ook worden uitgedeeld aan mensen met een verstandelijke beperking die een opleiding volgen of voor stichtingen en verenigingen die weinig geld daarvoor hebben. Alle data en gegevens op de hardware wordt vakkundig door specialisten verwijderd. Hierdoor hoeft niemand bang te zijn dat (bedrijfs)gegevens, documenten of foto´s ongewenst ergens anders terechtkomen.

17 inleverpunten in de Hoeksche Waard

Heeft u hardware die u wilt inleveren? Meer informatie over het initiatief en een overzicht van alle inleverpunten in de Hoeksche Waard is te vinden op de website van de HardWare Kringloop. Bedrijven die grotere hoeveelheden aanbieden, kunnen gebruik maken van de ophaalservice.