FC Binnenmaas walst over Slikkerveer heen

FC Binnenmaas

Vandaag de eerste thuiswedstrijd met clubman Rob van Esch als tijdelijke trainer aan het roer van het op de 12e plaats bivakkerende FC Binnenmaas. Directe concurrent Slikkerveer kwam op bezoek. Slikkerveer speelde vanaf het begin een verloren wedstrijd. Dit kwam omdat FC Binnenmaas stiekem met 12 man speelde. Met fakkels, aanmoedigingen en luide spreekkoren van De Lange Zijde begon FC Binnenmaas aan de wedstrijd. Onze Pupil van de week Joël Moree wist de keeper van Slikkerveer met een droge schuiver te verschalken, en dat zou niet de enige keer zijn dat hij de bal uit de goal moest halen vandaag.

De wind was een belangrijke factor. Slikkerveer won de toss en koos ervoor om met windje mee te beginnen. Dat dat achteraf geen goede keuze was bleek al in de 6e minuut toen, naar mijn inzicht beste man van FC Binnenmaas, Stijn Remmers, de bal met een afstand schot van een meter of 25 achter de doelman van Slikkerveer schoot. De volgende grote kans was voor Junior van Esch die in de 16e minuut vanaf vijf meter naast schoot. In de 19e minuut zette Angelo Puriël de turbo aan en haalde de achterlijn, ongeveer zes meter naast de goal en legde de bal terug. In de paniek die door deze actie ontstond schoot een speler van Slikkerveer de bal in eigen doel 2-0. Er brak een fase aan waarin FC Binnenmaas de score had moeten vergroten. Tussen de 21e en 26e minuut kreeg FC Binnenmaas vier kansen. Leroy Verweij kopte uit een corner naast, Stijn Remmers schoot van dichtbij te zacht in, Daan Leggedoor schoot voorlangs en een schot van Jannick v.d. Laan ging over. Wat stelde Slikkerveer daar tegenover? Eigenlijk niet zoveel. Er was een misverstand in minuut 36 tussen Luc Rozendaal en keeper Thijs Botterhuis waarna de bal op gelukkige wijze naast de goal viel en in de 40e minuut scoorde Slikkerveer uit een wonderschone vrije trap de aansluitingstreffer in de bovenhoek. Ruststand 2-1.

Met de wind in de rug brak na de rust voor FC Binnenmaas de beste periode aan. In de 46e minuut schoot Maurice de Boer de bal voorlangs. Een schot van Stijn Remmers ging hoog over. De volley van 25 meter van Jannick v.d. Laan op de lat verdiend ook zeker een eervolle vermelding. Ook de kans voor onze aanvoerder Luc Rozendaal die in minuut 52 de bal vanaf 1 meter over de goal wist te krijgen was bijzonder knap. In de 55e minuut schoot de altijd hardwerkende spits Daan Leggedoor de bal voorlangs. Dit had een waarschuwing moeten zijn voor Slikkerveer maar de verdediging van Slikkerveer kon niet voorkomen dat Daan, na prima aangeven van Stijn Remmers die Daan al drie seconden daarvoor had zien vertrekken uit zijn ooghoek, in de 64e minuut 1 op 1 zette met de keeper. Daan die steeds meer vertrouwen krijgt na zijn blessure wist hier wel raad mee en met een droge schuiver in de lange hoek tekende hij de 3-1 aan. Daan kreeg hierdoor vleugels en legde nog meer energie in zijn spel. Dat resulteerde in een balverovering aan de linkerkant en Daan kwam met de bal naar binnen. Gelukkig zag hij de goed meegelopen Junior van Esch naast hem vrij staan en deze schoot in een leeg goal de 4-1 binnen in de 69e minuut. Het schitterende afstand schot van Jannick van der Laan van een meter of 23 in de 76e minuut betekende de 5-1 eindstand. Opvallend was dat Slikkerveer niet een kans wist te creëren in de tweede helft. Na de scheidsrechter de heer Steenbergen bedankt te hebben voor zijn prima leiding was het tijd om de 12e man te bedanken voor hun tomeloze inzet en aanmoedigingen