De Zwerver – SHO

Met de uitwedstrijd tegen De Zwerver trof SHO de enige ploeg waartegen in deze competitie nog niet was gespeeld. De Kinderdijkers staan voorlaatste maar is in eigen huis een lastig te nemen horde. SHO kon daar over meepraten want de laatste keer dat er voor de competitie op sportpark de Schans moest worden aangetreden (seizoen 2013-2014) eindigde het in een moeizame 0-1 voor de Beijerlanders. Doelpuntenmaker was Henk Roeland. Aan het einde van de rit promoveerde SHO via de nacompetitie naar de hoofdklasse en De Zwerver degradeerde naar de tweede klasse.
Voor Kevin Angel was het de tweede van zijn vijf wedstrijden schorsing en een extra tegenvaller was dat aanvoerder Dennis Groosjohan de hele week ziek was geweest en daardoor onvoldoende fit om te spelen. Die vacature werd naar behoren ingevuld door Rowdy Rijsdijk.
Net als negen jaar geleden was het ook nu weer kil en vooral winderig op het op het vrijwel pal aan de Lek gelegen sportpark. SHO begon met wind tegen en leek al na tien minuten op rozen te zitten toen Tim de Pender beheerst scoorde. Helaas had grensrechter Fleur van de thuisploeg als een van de weinige aanwezigen buitenspel geconstateerd wat door scheidsrechter Vink werd gehonoreerd, weg vroege voorsprong. Zoals verwacht was SHO de bovenliggende partij maar het lukte nauwelijks om spits Assad el Harti in stelling te brengen. Er kwamen wel een aantal mogelijkheden voor SHO maar doelman Kevin van Meerkerk van De Zwerver kreeg geen moeilijk werk voor zijn kiezen. Dat gold trouwens ook voor zijn collega Niels Steehouwer aan de overkant van het veld. Dat bij elkaar opgeteld resulteerde in een blanco score bij de rust.
Bij het begin van het tweede bedrijf had het gros van de Beijerlandse toeschouwers verwacht dat, omdat SHO nu de wind in de rug kreeg, er wel een snelle aanvaller bijgezet zou worden maar SHO begon ongewijzigd aan het karwei om de winst binnen te halen om zo goede zaken te doen voor de stand op de ranglijst.
Na goed tien minuten toch een domper, bij een uitval van de gastheren werkte Youssef Lamrid de bal in het door SHO verdedigde doel: 1-0.
En het angstscenario waar uw schrijver al de hele week bang voor was leek zich te gaan afspelen. In eerdere confrontaties met lager geklasseerde ploegen beet SHO zich ook stuk nadat het op achterstand was gekomen. En ook De Zwerver trok zich massaal terug (en werd ook teruggedrongen). Daarom was het jammer dat Dedier Bos ook wegens ziekte verstek moest laten gaan. Hij heeft in het tweede elftal meermaals laten zien dat hij met zulke situaties wel raad weet.
Met nog een kwartier te gaan kwam Ricky Bokhoven Assad el Harti aflossen die de indruk gaf behoorlijk leeg gespeeld te zijn op het toch wel zware grasveld. De wissel betaalde zich meteen uit: het eerste balcontact van Bokhoven betekende 1-1. Voor doelman Van Meerkerk was de gelijkmaker dubbele pech want bij de poging het leer te keren blesseerde hij zich lelijk aan -waarschijnlijk- zijn achillespees en moest van het veld worden gedragen.
Met wisselkeeper Nigel Drinkwaard in het doel van De Zwerver gooide SHO er nog een eindsprint in voor de volle winst met ondermeer Jesper Troost voor Ingmar van Bruggen en Danny Kanters voor Rik Schouten, maar het zat er niet meer in. Omdat de concurrenten op de ranglijst ook gelijkspeelden kan worden gesteld dat SHO onnodig twee punten heeft verspeeld om wat meer afstand te nemen van de onderste vijf plaatsen.
In de extra tijd blesseerde Jeroen Eikelenboom zich ook nog en werd gewisseld voor Dennis Outermans.
Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jeroen Eikelenboom, Rowdy Rijsdijk, Danny Kerpel, Ferdinand Römelingh; Ingmar van Bruggen, Esra Pieters, Rik Schouten; Jesse Vermaat, Assad el Harti, Tim de Pender.
Wissels:
74’ Ricky Bokhoven voor Assad el Harti
85’ Danny Kanters voor Rik Schouten
85’ Jesper troost voor Ingmar van Bruggen
90’ Dennis Outermans voor Jeroen Eikelenboom
Doelpunten:
56’ 1-0 Youssef Lamrid
76’ 1-1 Ricky Bokhoven

Kaarten
Scheidsrechter Melvin Vink uit Oosterhout floot SHO in het seizoen 2016/’17 maar liefst vijf keer en wel de wedstrijden SHO – Rijsoord (0-0), Almkerk – SHO (1-2), SHO – Zuidland (3-1), Oranje Wit – SHO (3-1) en SHO – GRC’14 (2-0). Hij had geel voor Ingmar van Bruggen en Ferdinand Römelingh van SHO en Stef Verloop van De Zwerver.