Asieldier van de Week

Onlangs stonden de schuwe broertjes Wibi en Willempie in het zonnetje, deze week is het de beurt aan hun zusjes Wanda en Whitney. Ze zijn negen maanden oud en kwamen als vondeling, zonder hun moeder, in De Dierenstee terecht. Ze waren niet gesocialiseerd en verhuisden daarom direct naar een gastgezin. Inmiddels zijn we een paar maanden verder en hebben de meiden zeker al wat stappen gemaakt, maar ze zijn nog steeds niet helemaal op hun gemak bij mensen. Wanda is het meest nieuwsgierig, als je bijvoorbeeld iets lekkers hebt, durft Wanda dat al uit je hand te eten. Whitney blijft liever nog een beetje op de achtergrond, ze is schuwer dan Wanda. De zusjes kunnen soms voorzichtig geaaid worden, maar vinden dat spannend en kunnen er nog niet van genieten. Wat ze wel leuk vinden is spelen en dat is natuurlijk ook een goede manier om een band op te bouwen en de meiden meer op hun gemak te laten voelen in het bijzijn van mensen.
Wanda en Whitney kunnen zeker uitgroeien tot sociale huisgenootjes, maar dan moet hun toekomstige baas wel begrijpen dat dit niet binnen een paar maanden het geval zal zijn én dat Wanda en Whitney misschien nooit echte ‘schootkatten’ worden. De socialisatie vraagt daarnaast veel aandacht.
De zusjes hoeven overigens niet samen geadopteerd te worden. Het kan uiteraard wel, maar dan moéten ze gezelschap krijgen van minimaal één sociale soortgenoot. Dat geldt ook als Wanda en Whitney apart van elkaar een thuis vinden; de aanwezigheid van een andere kat is een must, want dat helpt de meiden bij hun socialisatie. Wie heeft een passende plek en geeft Wanda en/of Whitney een kans? 

Dierenopvangcentrum De Dierenstee
Groene Kruisweg 14a
3281 KB Numansdorp
Tel. 0186 – 655 150
Email: info@dierenstee.nl
Website: www.dierenstee.nl

Openingstijden (alleen op afspraak):

Maandag t/m vrijdag:     13.00 uur tot 16.00 uur

Zaterdag:                           11.00 uur tot 15.30 uur.