Asieldier van de Week

In De Dierenstee wacht Smiegel, een prachtige kater van drie jaar oud, al een paar maanden op een nieuw thuis. Smiegel is een kat die twee gezichten heeft; die van lieve kater die graag aandacht krijgt, maar ook die van pittige kerel die duidelijk kan laten weten het ergens niet mee eens te zijn.
In eerste instantie hield Smiegel iedereen in de opvang het liefst op afstand en blies hij als we iemand hem wilde benaderen, maar tegelijkertijd zocht hij ook contact door naar iedereen te miauwen. Inmiddels voelt Smiegel zich goed op zijn gemak in De Dierenstee, maar hij blijft verschillende signalen afgeven. Dat komt ook wel een beetje overeen met de informatie die over Smiegel beschikbaar was. Bij zijn eerste eigenaresse was hij een afwachtende, maar ook hele lieve kater die graag op schoot lag. Smiegel groeide daar op in een vrij beschermde omgeving. Hij leefde binnenshuis en kwam niet in aanraking met soortgenoten. Toen zijn baasje niet meer voor Smiegel kon zorgen, verhuisde hij naar een plek waar hij heel ander gedrag liet zien en uit het niets kon uithalen. Die verhuizing zal ook een hele overgang zijn geweest voor een kat als Smiegel, die weinig gewend was.
Smiegel kan in de juiste omgeving zeker weer ‘de oude’ worden, maar hij zal wel altijd wispelturig en fel blijven. Het is in ieder geval heel belangrijk dat zijn nieuwe baas hem alle tijd geeft om te wennen en Smiegel in een redelijk rustig thuis terechtkomt. Laat Smiegel bepalen wanneer hij toenadering wil zoeken en geaaid wil worden en je krijgt er een fijne huisgenoot, met een pittig randje, voor terug.

Dierenopvangcentrum De Dierenstee
Groene Kruisweg 14a
3281 KB Numansdorp
Tel. 0186 – 655 150
Email: info@dierenstee.nl
Website: www.dierenstee.nl

Openingstijden (alleen op afspraak):

Maandag t/m vrijdag:     13.00 uur tot 16.00 uur

Zaterdag:                           11.00 uur tot 15.30 uur.