OSV Oud-Beijerland in slotfase alsnog langs Internos

OSV Oud-Beijerland

OSV Oud-Beijerland heeft vanmiddag op sportcomplex ‘Olympia’ een belangrijke overwinning weten te boeken. De All4Logic-formatie van trainer Richard Verhoeven sleepte in de slotminuten een zwaarbevochten 1-0 overwinning uit het vuur.

Tegen Internos, het team van trainer Paul van Dijk, wachtte OSV een op papier zware tegenstander, die met slechts een nederlaag als runner-up de winterstop was ingegaan. De thuisploeg putte daarentegen ook wel enig vertrouwen uit de recente uitslagen. Het spelbeeld kwam dan ook in de openingsfase overeen met de verwachtingen. Een goed startend Internos dat echter al na een half uur spelen haar centrale middenvelder geblesseerd zag uitvallen en een afwachtend opererende thuisploeg, die loerde op de schaarse kansjes. Maar ondanks het lichte overwicht van de bezoekers hield de thuisploeg goed stand. De 0-0 ruststand was voor de neutrale toeschouwer dan ook een juiste weergave van de verhoudingen. In de tweede helft toonde de thuisploeg meer aanvallende intenties, al waren het de bezoekers die verzuimden op voorsprong te komen. In de 65e min. immers was het OSV-doelman Donovan Levestone, die – na een handsbal van Youri van Ruiven – de penalty van aanvoerder Sven van Zwam uit zijn doel wist te houden. Even later was het aan de andere kant Raylicho Babel, die bij een counter via Jordy Westein voor open doel de bal niet tussen de palen wist te krijgen. Bij een ongelukkige botsing in de middencirkel was het in de 82e min. Devin Tholel, die ongelukkig ten val kwam en met veel pijn het veld moest verlaten. Internos had echter al haar wissels al gebruikt en moest de wedstrijd met 10 man vervolgen. Bij een van de schaarse uitvallen van de thuisploeg was het in de 89e min. dan toch nog Raylicho Babel, die Internos-doelman Bjorn van Sundert met een schot in de verre hoek wist te verrassen: 1-0. Ook in de vele extra minuten die de goed leidende arbiter Leo van Heijningen aan de wedstrijd toevoegde wist de thuisploeg de gelederen gesloten te houden. Een belangrijke overwinning dit keer bij de herstart van de competitie.

De man van de wedstrijd aan OSV-zijde was vanmiddag Clifford Robinson.

OSV Oud-Beijerland – Internos 1-0 (0-0): 89. Raylicho Babel 1-0.

OSV Oud-Beijerland: Donovan Levestone – Loek Visser, Youri van Ruiven, Quinton Burk en Clifford Robinson – Edinho Piqué (Quinten Balk), Romano Liefeld (Damon Tol) en Nick van Dijk – Jordy Westein, Shurnel Francois (Kenzo Sanches) en Raylicho Babel.

Internos: Bjorn van Sundert – Moreno Mertens, Stan van Cauter, Stijn Konings en Rick van Oostende (Timo Geraeds) – Matthijs Bakx (Jorik Scholten), Mike van Noord (Ramon Krijnen), Jaye Musters en Devin Tholel – Sven van Zwam en Jean-Hugues Asukaniam (Marco Mohammadi).

Arbiter Leo van Heijningen uit Hendrik Ido Amacht toonde in het sportieve duel gele kaarten aan Kenzo Sanches, Loek Visser, Raylicho Babel (alle OSV) en Jean-Hugues Asukaniam (Internos)