Asieldier van de Week

De meeste katten die momenteel in De Dierenstee een nieuw thuis wachten, zijn als vondeling de opvang binnengekomen. Ze waren op dat moment bijvoorbeeld gewond of zagen er slecht uit of er was een andere reden om aan te nemen dat ze geen eigenaar hadden die hulp kon bieden. Een deel van deze vondelingen is sociaal en moet een eigenaar hebben gehad, maar er zijn ook katten die duidelijk nog geen contact met mensen hebben gehad. Dat laatste geldt zeker voor de een jaar oude Ashley. Zij houdt mensen het liefst nog op gepaste afstand en vindt het erg spannend als je haar benadert. De medewerkers van De Dierenstee begrijpen dat, laten Ashley rustig wennen aan alles en dringen haar niets op. Dat is ook wat de toekomstige baas van Ashley moet doen. Ze zal zich vast steeds meer op haar gemak gaan voelen bij je, maar daar zal best wat tijd overheen gaan. Geef Ashley die tijd en respecteer haar grenzen, dan kan ze zeker uitgroeien tot een sociaal poesje. De aanwezigheid van een soortgenoot kan Ashley helpen, ze kan van een andere (sociale) kat namelijk het ‘juiste’ gedrag afkijken.
Geduld en liefde, dat is wat Ashley, die overigens haar staart mist, nodig heeft. Waarschijnlijk komt daar op een gegeven moment ook een tuin bij, want de verwachting is dat Ashley (weer) naar buiten zal willen, maar eerst moet ze zich volledig op haar gemak voelen bij haar baas. Wie heeft een rustige plek voor Ashley en laat haar uitgroeien tot een aanhankelijke huisgenoot?

Dierenopvangcentrum De Dierenstee
Groene Kruisweg 14a
3281 KB Numansdorp
Tel. 0186 – 655 150
Email: info@dierenstee.nl
Website: www.dierenstee.nl

Openingstijden (alleen op afspraak):

Maandag t/m vrijdag:     13.00 uur tot 16.00 uur

Zaterdag:                           11.00 uur tot 15.30 uur.