SHO – Heerjansdam

Als afsluiter voor 2022 speelde SHO de thuiswedstrijd tegen Heerjansdam. Met de wetenschap dat er in de acht vorige ontmoetingen tussen beide clubs op de Kikkershoek er altijd een winnaar uit de bus kwam, (SHO 5 keer en de overige drie keer waren voor de bezoekers) hoefden de notoire gokkers onder ons vooraf niet in te zetten op een gelijkspel.
In de selectie vande elftallen één en twee van SHO nog steeds een groot aantal geblesseerden en anderszins afwezigen. Zo maar een greep en waarschijnlijk niet eens volledig: Ricardo Bakker, Robin Winkels, Danny Kerpel, Bowy van de Veerdonk, Rowdy Rijsdijk, Roy van der Pligt, Marlon ter Horst, Jurre Altena, Daan Stam, Timo van Bennekom, Anwar Ouni en Roel Luth allemaal spelers die inmiddels al een aantal weken noodgedwongen toekijken. Voeg daarbij nog wat spelers die net terugkomen van een blessure (of de draad weer oppakken, Gio Breevaart, Brian de Vaal) en goed zijn voor ongeveer een halve wedstrijd is duidelijk dat het voor de trainers van de drie selectieteams (SHO 1, 2 en O23) wekelijks puzzelen is om de bezetting rond te krijgen.
Voor het duel met Heerjansdam bleef bij de absenten ook Kevin Angel (zijn vacature werd ingevuld door Esra Pieters) om disciplinaire redenen op de tribune zodat het te verwachten was dat het een pittige klus zou worden tegen de koploper van de tweede periode.
Op de koude Kikkershoek waar om drie uur ‘s middags de ochtendmist aardig was opgetrokken was al na een paar minuten de eerste kans voor SHO. Tim de Pender bracht Jesse Vermaat in stelling maar doelman Van Dalen bracht redding. De wedstrijd bleek al snel aardig in evenwicht al waren de gasten toch wat gevaarlijker. Na ruim een kwartier verdween een ongevaarlijk lijkende bal van Lukas Valster -hij maakte op 30 april bij een 2-0 stand uit een strafschop de aansluitingstreffer- via het been van Dennis Groosjohan in het SHO doel: 0-1. Een behoorlijke tegenvaller voor de wit/zwarten die daarna op jacht gingen (en moesten) naar succes. Er kwamen wat mogelijkheden maar de laatste linie van Heerjansdam gaf nauwelijks ruimte weg.
Gelijk na de rust kreeg het ongewijzigde SHO dé mogelijkheid op de gelijkmaker. Doelman Van Dalen kon redden op de eerste inzet, de rebound werd uit de doelmond gekopt en vervolgens verdween een hard schot maar net langs het doel. Voor uw net aangeschoven schrijver viel niet waar te nemen wie wat deed aan binnen de lijnen SHO-kant. Na het optrekken van de kruitdampen bleef doelpuntenmaker Valster geblesseerd liggen, kon niet meer worden opgelapt en werd vervangen.
Het spelbeeld was vrijwel identiek met dat wat het publiek in deel één ook kreeg te zien. Weer een hard werkend SHO maar ook nu viel er achterin bij de ”dammers” weinig te halen. Net na de eerste wissel bij SHO, Yur Snoek voor Esra Pieters, kwam Heerjansdam op 0-2 door een doelpunt van invaller Milan van den Berg. Trainer De Wildt gooide er nog drie verse krachten in, hoewel vers… Dedier Bos en Aron van Schaik hadden er -noodgedwongen- al een expeditie bij SHO 2 opzitten, Yur Snoek en Jesper Troost hadden nog niet gespeeld, maar ook dat hielp niet of nauwelijks meer. Kort voor tijd wel nog een kans voor Tim de Pender maar de uithaal vanaf de rand zestien werd door de doelman gekeerd.
Wederom een verloren wedstrijd en daarmee valt er voor SHO in de cadeaumaand december niks uit te pakken. Stonden de Beijerlanders vorige week bij de aftrap tegen RVVH nog op plaats vijf van de ranglijst, door de dubbele 2-0 zijn de wit/zwarten afgezakt naar de nog net veilige plek negen.
Nog even ter herinnering: door de herstructureringsplannen van de KNVB is er dit (en komend) seizoen sprake van een versterkte degradatie. De nummers 10 en 11 in de eindstand spelen nacompetitie voor lijfsbehoud en voor de nummers 12, 13 en 14 volgt rechtstreekse degradatie naar de tweede klasse.
Voor de clubs is nu de winterstop aangebroken waarin de geblesseerden bij SHO tijd krijgen om te herstellen, de competitie wordt hervat op zaterdag 21 januari met voor SHO de uitwedstrijd in Kinderdijk tegen De Zwerver. Daarna een week later de thuiswedstrijd tegen Brielle en dan zit de eerste helft van de competitie erop.

Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jeroen Eikelenboom, Dennis Groosjohan, Dennis Outermans, Ferdinand Römelingh; Bart van Eck, Rik Schouten, Ingmar van Bruggen; Esra Pieters, Tim de Pender, Jesse Vermaat.
Wissels:
46’ Yur Snoek voor Esra Pieters
69’ Jesper Troost voor Ingmar van Bruggen
69’ Dedier Bos voor Rik Schouten
78’ Aron van Schaik voor Dennis outermans

Doelpunten:
18’ 0-1 Lukas Valster
66’ 0-2 Milan van den Berg

Kaarten:
Scheidsrechter Richard Steenbergen uit Capelle aan den IJssel had geel voor Dennis Outermans van SHO