’s-Gravendeel met negen man langs G.O.Z

’s-Gravendeel heeft de laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar met een 3-1 winst op GOZ af kunnen sluiten.

En het blijkt dus dat het lopende WK in Quatar niet alléén invloed heeft op amateurspelers en stafleden…..

’s-Gravendeel begon deze koude zaterdagmiddag niet echt attent. Het keek al na een viertal minuten tegen een achterstand. Doelman Jurre de Ronde kon in eerste instantie redding brengen maar op de van afstand ingeschoten bal van Julian van Es moest hij het antwoord op schuldig blijven 0-1. In principe was er nog tijd genoeg over voor ’s-Gravendeel om iets aan die achterstand te doen. Geleidelijk aan begon het te lopen bij ’s-Gravendeel, Ryan Aarnoudse kapte zijn tegenstander uit waarna hij met links een doelpoging waagde. De lat bracht voor GOZ de redding. Maar kort hierna de verdiende gelijkmaker. Leon de Jong bracht op links Perrie Huisman in stelling, die strak voorgaf en zodoende Levi Vugts in staat stelde om de 1-1 achter doelman Maxim Kamp binnen te werken. Vugts kreeg enkele minuten later de kans om op gelijke wijze ’s-Gravendeel op voorsprong te brengen, maar de bal verdween naast het doel. GOZ kreeg na ruim een half uur spelen een gigantische mogelijkheid om met een voorsprong de rust in te gaan. Maar Daan van Son kon met een uiterste inspanning voorkomen en blokkeerde de bal voor de doellijn. De inzetten van Ryan Aarnoudse en Levi Vugts leverden voor ’s-Gravendeel kort voor het rustsignaal geen voordeel op, waarna er met de 1-1 stand de warme kleedkamers werden opgezocht.

In deel twee kreeg GOZ binnen de tien minuten spelen de kans om de voorsprong te verruimen. Rick Jeanson mikte over na een slippertje in de ’s-Gravendeelse verdediging. Kort hierna wees arbiter Dijkhuizen naar de penaltystip omdat hij vond dat doelman Jurre de Ronde een GOZ speler foutief onderuit haalde. Rick Wijntje positioneerde zich achter de bal en nam de strafschop. Doelman de Ronde was echter zeer alert, en keerde de strafschop. De klok wees vijfenvijftig minuten aan toen de dienstdoende scheidsrechter zich even liet gelden. Hij toonde Reinier Toes, waarschijnlijk na een opmerking, een gele kaart en dat was zijn tweede. Maar bijna in dezelfde beweging kreeg Levi Vugts, in dit overigens zeer sportieve treffen, direct het rode kartonnetje getoond. Die kon dus tegelijkertijd samen met Toes ook het veld verlaten. Naar zeggen ook na een opmerking waar de arbiter niet van gediend was. Het betekende wel dat ’s-Gravendeel met negen man nog vijfendertig minuten verder moest. Maar op één of andere manier verscheen er een extra kracht binnen de ’s-Gravendeelse ploeg. Want wat GOZ ook probeerde de forceren het lukte niet om echt een gaatje te vinden. Julian van Es mikte naast het doel en Rick Jeanson zag zijn vrije trap in de handen van Jurre de Ronde verdwijnen. Met nog een kwartier op de klok kwam ’s-Gravendeel zelfs via Ryan Aarnoudse op voorsprong. De snelle rechterspits werd aangespeeld door Maurits Kuiper, de defensie van GOZ zag er op dat moment niet best uit. GOZ wilde het niet laten gebeuren om door negen man verslagen te worden en ging op zoek naar de gelijkmaker. Maar zes minuten voor dat de klok de negentig minuten aan zou wijzen, verergerde ’s-Gravendeel het leed van GOZ. Want de pas ingebrachte Leonard van Maaren wist met zijn eerste bal contact de 3-1 voorspong hoog in de touwen te brengen na een prachtige combinatie met Ryan Aarnoudse en Job v/d Vorm. In de extra tijd gingen er nog extra kaarten richting de ’s-Gravendeelse bank, al dan niet gegeven aan de juiste personen.

Hierna was het nog even billen knijpen, maar ’s-Gravendeel wist op miraculeuze wijze de winst op het durp te houden.

Voorlopig was dit het voor 2022. ’s-Gravendeel zal begin januari een trainingskamp beleggen in Barcelona. De eerste wedstrijd is vriendschappelijk uit tegen Kogelvangers op 14 januari 2023.

De competitie wordt hervat op 21 januari 2023 met de thuiswedstrijd tegen Abbenbroek.

Opstelling ’s-Gravendeel

Jurre de Ronde, Lorenzo v/d Heijden (83ste Leonard van Maaren). Daan van Son, Robin v/d Vlist, Leon de Jong, Reinier Toes, Robbie v/d Weg, Zoey Hoogwerf (60ste Job v/d Vorm), Ryan Aarnoudse (88ste Wesley Dijkstra), Levi Vugts, Perrie Huisman (60ste Maurits Kuiper)

Opstelling GOZ:

Maxim Kamp, Bjarne Hagendoorn (Wessel ’t Hoen), Rick in’t Veld, Fin Bouter, Rick Jeanson, (Elroy Rietveld) Mike in’t Veld, Victor Boere, Mike de Koning, Julian van Es (Donny Koot), Rick Wijntje (Leroy Brand), Sven Louter

Gele kaarten:

Reinier Toes (2 x), Jurre de Ronde, Lorenzo v/d Heijden, Job v/d Vorm, Daan van Son, Sander Willemstijn (2 x) (allen ’s-Gravendeel)

Rick in ’t Veld, Bjarne Hagendoorn, Julian van Es (allen GOZ)