Samen met energie aan de slag

De energieprijzen zijn hoog, een flinke inflatie en ook de boodschappen worden duurder. Steeds meer mensen hebben het financieel moeilijk en komen niet meer rond. HW Wonen maakt zich zorgen. Aan de stijgende prijzen kan de woningcorporatie niets veranderen. Daarom gaat HW Wonen aan de slag met dat waar zij invloed op heeft. Huurwoningen met een energielabel E, F of G worden sneller verduurzaamd. En om direct huurders te helpen gaat HW Wonen, samen met gemeente Hoeksche Waard, de wijk in voor advies, tips en gratis energiebesparende producten.

“Vanaf 12 december bezoeken wij wekelijks een buurt waar onze huurwoningen met een E,F of G energielabel staan. Bewoners van deze woningen krijgen een persoonlijke uitnodiging. In onze ‘HW Wonen kraam’ zijn zij van harte welkom voor advies en tips hoe je energie kunt besparen. Maar dat is niet alles. Bij de persoonlijke uitnodiging ontvangen zij een bon voor gratis energiebesparende producten. In onze kraam kiezen zij die producten die zij het beste kunnen gebruiken. Denk dan aan ledlampen, radiatorfolie, compriband (tochtstrips), een energiebesparende brievenbusborstel of een radiatorventilator. En ook is aan hulp gedacht. Lukt het niet om zelf de producten te installeren? Dan helpen wij meteen even“, vertelt Kevin Uijtdewillegen, vastgoedstrateeg en projectleider Duurzaamheid bij HW Wonen.

“Hier heb ik écht iets aan!”

Was de reactie van een van de huurders tijdens het bezoek de HW Wonen kraam op 12 december aan de Burgemeester Diepenhorstsingel in Oud-Beijerland. Ook bewoners van drie omliggende wooncomplexen werden uitgenodigd. Het werd een succes en vele ledlampen, meters radiatorfolie en compriband vonden de weg naar onze huurders. “De reden dat wij deze complexen als eerste bezoeken is simpel. Gezien de energielabels van deze woningen (E,F of G) gaan wij ze versneld verduurzamen. Dit duurt zeker nog 1 jaar of langer. Daarom willen wij de huurders nu al helpen! Alle beetjes helpen”, legt Kevin uit.

12 december was de eerste keer dat deze actie werd gehouden. In de komende maanden staat de HW Wonen kraam elke week op een andere plek. Betrokken huurders ontvangen via de post een persoonlijke uitnodiging.

Meer informatie

Op www.hwwonen.nl/energie is meer informatie te vinden. Zo is te lezen wat HW Wonen doet aan

de stijgende energieprijzen, zijn er vele bespaartips te vinden en wordt antwoord gegeven op veel gestelde vragen.