Asieldier van de Week

Voor de drie jaar oude Britse korthaar Ixie wordt een speciale baas gezocht. Ixie is namelijk een lieve en aanhankelijke poes, maar ze is helaas niet altijd zindelijk.
Toen er afstand van Ixie werd gedaan, dachten de medewerkers van De Dierenstee dat de onzindelijkheid te maken moest hebben met de aanwezigheid van een andere kat in huis en wellicht was het bij haar eerste baas ook te druk voor Ixie. Ze werd herplaatst in een rustige omgeving, maar ook daar begon Ixie na enkele weken naast haar kattenbak te plassen. Een medische oorzaak kan (gelukkig) worden uitgesloten, maar wat dan wel de reden voor de onzindelijkheid is, is onduidelijk.
In de opvang gebruikt Ixie gewoon de kattenbak en dat terwijl ze een kamer deelt met soortgenoten. Toch wordt Ixie voor de zekerheid niet bij een andere kat geplaatst en ook niet bij jonge kinderen. Daarnaast leek een tuin in eerste instantie niet nodig voor Ixie, want bij haar eerste baas kon ze wel naar buiten, maar had ze er geen behoefte aan. Niet naar buiten kunnen lijkt ook geen reden te zijn voor de onzindelijkheid, maar het is wel zo fijn, voor zowel Ixie als haar baas, als de mogelijkheid er is om buiten een plas te doen. De onzindelijkheid zal namelijk blijven, niet alleen als Ixie stress ervaart, maar ook als ze zich op haar gemak lijkt te voelen.
Dat zal weinig mensen aanspreken, maar de medewerkers van De Dierenstee hopen toch dat iemand Ixie een fijn thuis kan bieden en de extra zorg die bij haar onzindelijkheid komt kijken accepteert.

Dierenopvangcentrum De Dierenstee
Groene Kruisweg 14a
3281 KB Numansdorp
Tel. 0186 – 655 150
Email: info@dierenstee.nl
Website: www.dierenstee.nl

Openingstijden (alleen op afspraak):

Maandag t/m vrijdag:     13.00 uur tot 16.00 uur

Zaterdag:                           11.00 uur tot 15.30 uur.