SHO – SVOD’22

Na de uitglijder tegen Nieuw Lekkerland kon SHO zich in de thuiswedstrijd SVOD’22 eigenlijk geen nieuwe sof veroorloven. Maar toch ging het tegen de dit jaar officieel opgerichte fusieclub helemaal mis voor het team van trainer Gilberto de Wildt.
Na een minuut stilte voor de deze week overleden Johan de Groot (82), die zo’n zestig jaar geleden keeper was van het eerste elftal en daarna een periode een bestuursfunctie bij SHO had, begon het duel van weerskanten met wat aftasten waarna de eerste kans voor SHO was. Kevin Angel stuurde de bal richting bovenhoek van het doel maar het leer stuiterde via de bovenkant van de lat over de achterlijn.
Het leek het startsein voor een voor SHO succesvolle middag te worden want de laagvlieger op de ranglijst en debutant in de eerste klasse zou toch geen probleem moeten zijn, maar de gasten dachten daar toch heel anders over. Minder dan twee minuten na de goeie actie van Kevin werd een snel genomen vrije trap van Sven Wisse door Sjoerd Verhulst in het SHO doel gewerkt: 0-1. Daarmee was SHO net als vorige week in een lastig parket gemanoeuvreerd. SVOD’22 gunde na de voorsprong SHO het initiatief en gooide de boel achterin aardig op slot. SHO zette wel een tandje bij wat toch een paar riante mogelijkheden opleverde die -helaas wel- naast en over het doel verdwenen. Op het slechtst denkbare moment, kort voor de rust, kreeg SHO eigenlijk al de nekslag. Sjoerd Verhulst verraste doelman Niels Steehouwer met een schuiver in de rechterbenedenhoek: 0-2.

In de rust besloot de SHO-trainer tot een driedubbele wissel, Römelingh, Van Bruggen en Pieters werden vervangen door Outermans, Schouten en Rijsdijk.
Het tweede bedrijf was nog maar net onderweg toen bij de middenlijn Danny Kerpel geblesseerd raakte en uiteindelijk strompelend het veld moest verlaten. Derhalve moest De Wildt gelijk al wissel nummer vier, Yur Snoek, inbrengen. De speler van SHO O23 maakte vorige week al tegen Nieuw Lekkerland in de slotfase zijn competitiedebuut in het eerste dus zal hij weinig plankenkoorts hebben gehad.
SHO ging uiteraard op zoek naar de aansluitingstreffer en zowaar viel die al na een minuut of tien. Rik Schouten profiteerde van zwakke momenten in de Zeeuwse afweer en maakte de 1-2. De meeste aanwezigen zal het zijn ontgaan, waaronder ook onze speaker Arwin, maar het doelpunt van Schouten was het 1000e (duizendste) competitiedoelpunt in een wedstrijd van SHO 1 op sportpark Kikkershoek. De Kikkershoek werd in september 1999 (nog voor de geboorte van de maker van de jubileumtreffer) in gebruik genomen met de hoofdklassewedstrijd SHO – Ter Leede (2-4). Het eerste doelpunt werd gemaakt door Ramon Barendregt. Ook de eerste rode kaart viel in die wedstrijd en werd door scheidsrechter Lex Stofkooper getoond aan Jan Kuivenhoven.
SHO leefde weer op en was een paar maal dicht bij de op dat moment verdiende gelijkmaker tegen de wankelende bezoekers. Minder dan een kwartier na het doelpunt van SHO kreeg SVOD weer een opsteker. De invallers Jochem Hazelaar en Pepijn Struijk profiteerden van de ruimte achterin bij SHO: 1-3.
Het ditmaal in het oranje spelende SHO probeerde het nog wel, forceerde een aantal hoekschoppen maar het lukte niet meer om de bal achter doelman Van Wuijckhuijse, die nog twee goeie ingrepen had, te krijgen. Diep in blessuretijd, seconden voor het eindsignaal, kreeg Sjoerd Verhulst nog alle gelegenheid om zijn derde van de middag te maken: 1-4.
Zowel de uitslag als het spelbeeld waren een vrijwel één-op-één kopie van de wedstrijd van vorige week.
Het lijkt er op dat SHO in eigen huis slecht uit de voeten kan tegen Zeeuwse ploegen, in maart van dit jaar werd het tegen Terneuzense Boys 1-5 en die hadden voor het bezoek aan SHO nog maar acht doelpunten gemaakt. SVOD’22 had bij de aftrap van de wedstrijd slechts zes maal weten te scoren en al wel 20 tegentreffers moeten incasseren.
Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jeroen Eikelenboom, Dennis Groosjohan, Danny Kerpel, Ferdinand Römelingh; Bart van Eck, Jesse Vermaat, Ingmar van Bruggen; Kevin Angel, Tim de Pender, Esra Pieters.
Wissels:
46’ Dennis Outermans voor Ferdinand Römelingh
46’ Rik Schouten voor Esra Pieters
46’ Rowdy Rijsdijk voor Ingmar van Bruggen
48’ Yur Snoek voor Danny Kerpel
75’ Dedier Bos voor Jeroen Eikelenboom
Doelpunten:
12’ 0-1 Sjoerd Verhulst
44’ 0-2 Sjoerd Verhulst
55’ 1-2 Rik Schouten, het duizendste competitiedoelpunt op sportpark Kikkershoek
68’ 1-3 Pepijn Struijk
90+5’ 1-4 Sjoerd Verhulst
Kaarten:
Scheidsrechter Gyuri Takacs uit Bergschenhoek had geel voor Kevin Angel van SHO.