Nipte overwinning ’s-Gravendeel op Rockanje

’s-Gravendeel heeft voor de derde maal in succes de drie overwinningspunten bij kunnen schrijven. En op grond van zeker de eerste helft was dat terecht. Na een wat rommelig begin aan beide kanten, trok ’s-Gravendeel het initiatief naar zicht toe. Luke Remijn testte als eerste de kwaliteiten van doelman René v/d Meiden die in een goede vorm stak en de poging van Remijn kon keren.

Maar een minuut later moest V/d Meiden toch de gang naar het net maken. Na goed voorbereidend werk van Luke Remijn zette hij Ryan Aarnoudse aan het werk die de bal vanaf rechts voorgaf waarna Zoey Hoogwerf de 0-1 binnenkopte.

Het leek hierna wel of Rockanje keeper V/d Meiden het op Remijn voorzien had, want hij keerde enkele gevaarlijke pogingen van de kleine middenvelder. Rockanje kon niet echt gevaarlijk worden in de eerste helft. Een wild schot van Senna Langendoen verdween hoog over het ’s-Gravendeelse doel. Zoey Hoogwerf kreeg met nog vijf minuten spelen in deel één de kans om zijn tweede doelpunt te mogen aanteken, maar na het voorgeven van Maurits Kuiper mikte de spits over.

Vlak voor het rustsignaal dan toch het tweede doelpunt voor Hoogwerf en ’s-Gravendeel. Maurits Kuiper stuurde aan de linkerflank Dejan Bislimi aan de gang, deze gaf de bal voor en Hoogwerf mikte de bal achter V/d Meiden, 0-2.

Binnen de minuut spelen na de kwantwisseling een riante mogelijkheid op het derde doelpunt voor

’s-Gravendeel. Dejan Bislimi gaf de bal scherp voor het doel, helaas miste Ryan Aarnoudse net de precisie om te scoren en bracht de bal aan de verkeerde kant van de paal.

Hierna werd ’s-Gravendeel ietwat rommelig en nalatig. Rockanje werd hierdoor offensief sterker en creëerde via Noah Kompanje wat kansen. Kompanje was na achtenzestig minuten wel succesvol en bracht de aansluiter op zijn naam 1-2.

Het was aan doelman Jurre de Ronde te danken dat Kompanje geen tweede treffer achter zijn naam kon zetten. Met een katachtige reflex voorkwam de Ronde de gelijkmaker. Met nog enkele minuten op klok kreeg ’s-Gravendeel nog enige mogelijkheden om met een ruimere overwinning uit de badplaats te vertrekken. Maar de in vormstekende V/d Meiden wist inzetten van Levi Vugts en Dustin Zomerhuis te keren. ’s-Gravendeel keerde zodoende wel met de drie punten in de pocket richting het Seuterdorp. Zaterdag komt de nummer drie op de ranglijst FC Vlotbrug richting sportpark de Trekdam. Aanvang 14.30 uur.

Opstelling Rockanje:

René v/d Meiden, Cedric Beukelman (Twan Schruijer), Menno Schruijer, Tim Herkenraad, Luuk Melching (Sven Groenenboom), Garush Bagrieljan, Jasper Vermeer, Noah Kompanje (Ryan van Oort), Thomas Looij (Marc de Vries), Senna Langendoen, Steyn Bosch.

Opstelling ’s-Gravendeel:

Jurre de Ronde, Leon de Jong, Daan van Son, Lorenzo v/d Heiden, Maurits Kuiper, Job v/d Vorm, Robbie v/d Weg, Luke Remijn (61ste Reinier Toes), Ryan Aarnoudse (83ste Dustin Zomerhuis), Zoey Hoogwerf (61ste Levi Vugts), Dejan Bislimi (88ste Jeroen Heijkoop)

Scheidsrechter: H. v/d Maat uit Alphen a/d Rijn