GOZ-Zinkwegse Boys

Op sportpark ‘De Erve’ in Mijnsheerenland speelde GOZ de streekderby tegen ZWB, een wedstrijd welke gezien de ranglijst te beschouwen was als een zogenaamde ‘zespuntenwedstrijd’ De thuisclub stond voor aanvang op 8 punten de bezoekers op 5. Laatstgenoemden zouden bij winst dus op gelijke hoogte en enigszins uit de ‘gevarenzone’ kunnen komen.

De Oud-Beijerlanders waren zich hier terdege van bewust en begonnen met goed positie-voetbal sterk aan de wedstrijd. Dat resulteerde in de 7e en 8e minuut al in een aantal goede kansen.

Toch was het GOZ, dat in de 17e minuut de score leek te openen, maar de goal werd terecht geannuleerd wegens buitenspel.

Het antwoord van de bezoekers kwam vrijwel direct: Rens Burgwal werd met een schitterende dieptepass gelanceerd door Jorn Stolwijk en maakte in de 18e minuut geen fout bij het afronden in de rebound, nadat zijn eerste inzet nog spectaculair door de doelman van de gastheren was gekeerd: 0-1

Zinkwegse Boys was in deze fase heer en meester in het veld en een ieder wachtte op een uitbouw van de voorsprong, maar zoals al zo vaak dit seizoen, het noodlot sloeg voor de Zinkweggers toe: een hoge bal kon door de zwaar gehinderde goalie Arne de Jong niet gecontroleerd worden, waarop de bal simpel werd binnengetikt door de attente spits van GOZ. 1-1.

En in de 32e minuut was het weer raak: een misverstand in de verdediging van ZWB bood de alerte spits van GOZ een niet te missen kans. Zo werd het, volledig tegen de verhouding in, 2-1 voor de thuisclub.

De bezoekers herpakten zich en bleven goed combineren. Dit leidde in de 35e minuut al tot de gelijkmaker. Rens Burgwal’s assist uit een vrije trap was oogstrelend, het afronden door Lars Stolk koelbloedig. De 2-2 was ook de ruststand.

In de tweede helft bleef ZWB het beste van het spel houden. GOZ moest regelmatig aan de noodrem trekken om de snelle uitbraken over de flanken te onderbreken. Wonder boven wonder hield de scheidsrechter de kaarten echter telkenmale op zak.

In de 60e minuut kreeg ZWB loon naar werken: Een door Rens Burgwal uitstekend genomen corner werd door Mike Fiere snoeihard in de touwen gekopt. 2-3

Gemengd Oranje Zwart ging op jacht naar de gelijkmaker. Hierdoor kregen de snelle voorwaartsen van de bezoekers kans op kans om door te breken. De niet steeds op één lijn met de laatste man meelopende grensrechter van de gastheren stak echter steeds een vlaggenstokje voor de dreigende aanvallen van de gasten.

Het was dan ook wrang voor de meegereisde Zinkweg-supporters, dat de scheidsrechter in de slotminuut het vlagsignaal van de wèl steeds goed meelopende en correct vlaggende Nick Bestebreur opzichtig negeerde. Een schandalige 3-3 was het gevolg