BVCB – SHO

Op de gevoelsmatig toch wel koudste zaterdag tot dusver van 2022 waren een aantal ’die hard’ fans van SHO al om 12.00 uur aanwezig op het Sporthoekpad in Bergschenhoek om de tweede elftallen van BVCB en SHO tegen elkaar te zien spelen. De blauwbekkende toeschouwers kregen een hele aardige wedstrijd te zien die door SHO 2 met 4-3 werd gewonnen. Net als vorige week haalde ”het tweede” wankelend de eindstreep nadat de riante 4-1 voorsprong tot 4-3 slonk en de tegenstander nog een paar kansen om zeep hielp. Overigens deed SHO dat ook in ruime mate nadat de 1-3 op het fictieve bord stond.
Om 14.30 uur konden daarna de beide eerste elftallen aftrappen op het voor de aanwezigen iets meer beschut gelegen hoofdveld.
Trainer Gilberto de Wildt had een tamelijk gedecimeerde spelersgroep tot zijn beschikking. De blessure die Danny Kerpel vorige week opliep bleek een enkelbreuk te zijn zodat hij toch zeker tot voorjaar 2023 tot toekijken is veroordeeld.
In de wedstrijd van dinsdagavond voor de Fiduscup viel ook Bart van Eck geblesseerd uit zodat op de SHO bank maar één verse wissel zat, Assad el Harti. De overige reserves hadden een halve of hele wedstrijd met het tweede meegedaan. Van de 57 spelers voor de drie selectie-elftallen, waarmee begin augustus werd gestart, waren er nu liefst 14 niet beschikbaar.
De vacatures van Kerpel en Van Eck in de hoofdmacht werden opgevuld door Dennis Outermans en Rik Schouten.
Bij de aftrap stonden SHO en BVCB met een gelijk aantal punten keurig in de subtop van 2C en dat was ook wat het spelbeeld na een half uur weergaf. Dit keer geen dichtgetimmerde verdediging met razendsnelle counters zoals Nieuw Lekkerland en SVOD’22 SHO bestreden en daarmee met 4-1 wonnen, maar twee ploegen die wilden spelen.
In de 40e minuut kreeg Rik Schouten de kans om SHO op voorsprong te zetten maar zijn schot vanaf de rand zestien verdween ruim over de ballenvanger.
Al snel na het begin van het tweede bedrijf ging het mis voor SHO. De eerste hoekschop die de thuisclub na de doelwisseling mocht nemen werd door Mike Hollenberg binnengekopt: 1-0. Met de resultaten van de laatste weken in het achterhoofd vrees je dan dat SHO weer op een hoop gespeeld gaat worden, maar na een weifelende tien minuten pakte SHO de draad weer op. Na een uur ging Jesse Vermaat naar de kant en werd vervangen door de fysiek sterkere Assad el Harti. De invaller lijkt na zijn liesblessure weer nagenoeg fit en scoorde vorig week tweemaal in het tweede elftal. Al na een paar minuten was na een vrije trap van Kevin Angel El Harti dichtbij succes maar doelman Van Ewijk keerde de koibal. In de rebound kopte Tim de Pender in handen van de sluitpost.
De Pender zag even later een schot van hem net voldoende getoucheerd door een verdediger waardoor de bal naast ging.
Ongeveer een kwartier voor tijd dan toch nog de gelijkmaker. Tim de Pender kon net voor de achterlijn de bal nog voortrekken waarna het voor El Harti appeltje-eitje was om de bal binnen te werken en zo zijn eerste competitietreffer voor SHO kon laten registreren: 1-1.
Yur Snoek, die het openingsdoelpunt bij SHO 2 maakte en in de rust werd vervangen, kwam voor de laatste tien minuten Rik Schouten aflossen.
Van weerskanten nog een aantal -al dan niet- royale mogelijkheden. Esra Pieters verraste van een meter of twintig bijna doelman Van Ewijk. Via de diens vingertoppen en de paal bleef BVCB erger bespaard.
In de allerlaatste minuut had SHO-doelman Niels Steehouwer een prima redding nodig om daarmee SHO overeind te houden.
Met de 1-1 deling kon iedereen wel leven zodat beide ploegen plek 4 en 5 op de ranglijst blijven delen en bij de gevarenzone (plek 10 t/m14) wegblijven.
Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jeroen Eikelenboom, Dennis Groosjohan, Dennis Outermans, Ferdinand Römelingh; Rik Schouten, Jesse Vermaat, Ingmar van Bruggen; Kevin Angel, Tim de Pender, Esra Pieters.
Wissels:
60’ Assad el Harti voor Jesse Vermaat
80’ Yur Snoek voor Rik Schouten
Doelpunten:
48’ 1-0 Mike Hollenberg
77’ 1-1 Assad el Harti

Kaarten:
Scheidsrechter Thomas Groenendijk, hij floot vorig seizoen Kloetinge – SHO en begin september SHO – DBGC voor de beker, hield het duel zonder kaarten probleemloos in de hand.