Vernieuwd pand HWwerkt! geopend

In het bijzijn van bedrijven, samenwerkingspartners en medewerkers opende wethouder Paul Boogaard vandaag het vernieuwde pand van ontwikkelbedrijf HWwerkt!. HWwerkt! begeleidt inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt naar passend werk. De afgelopen maanden is er veel verbouwd aan het pand in Oud-Beijerland. Daardoor heeft HWwerkt! nu alle faciliteiten om haar werknemers te bedienen.

De verbouwing van het pand aan de Jan van der Heijdenstraat begon eind 2021. Doel was beter aan te sluiten op de behoeftes van de cliënten en werknemers van HWwerkt! Met de huidige verbouwing is dit ruimschoots gerealiseerd. Zo zijn de entree en cafetaria vernieuwd en de kantoorruimtes verbouwd, waardoor er meer ruimte is om cliënten één-op-één op te begeleiden. Een belangrijk onderdeel van de verbouwing is het Leerhuis, dat begin dit jaar officieel geopend en in gebruik genomen is. In het Leerhuis krijgen inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt cursussen en trainingen. Ook is het de plek waar nieuwe inwoners komen om in te burgeren en de Nederlandse taal te leren.

Trots op het resultaat

Tijdens de heropening sprak wethouder Paul Boogaard zijn trots uit over de vernieuwde locatie: `´Er is de afgelopen maanden keihard gewerkt om de locatie aan te laten sluiten op de behoeften van onze medewerkers. Dat vroeg veel flexibiliteit van alle medewerkers en zorgde voor extra werk. We kunnen ontzettend trots zijn op het resultaat.´´ De wethouder was vooral onder indruk van de spreek- en ontwikkelingsruimtes. `´Ik hoor van de medewerkers hier, hoe belangrijk het is om maatwerk te leveren. Elke inwoner, en dus ook elke werkzoekende, is anders. Een ruimte om je even te kunnen terugtrekken en waar één-op-één lesgegeven kan worden, is daarom ontzettend belangrijk”, aldus wethouder Boogaard.

Gerben Kapetijn, teammanager HWwerkt! is blij met de verbouwing. “Alle functies van HWwerkt! komen samen op 1 plek. De verbouwing geeft ons een enorme boost in onze professionele uitstraling. Daarnaast zijn er veel nieuwe ruimtes en faciliteiten die we kunnen inzetten om onze inwoners nog beter te ondersteunen en begeleiden.´´

Over HWwerkt!

HWwerkt! is het ontwikkelbedrijf van gemeente Hoeksche Waard met als doel de afstand tussen de arbeidsmarkt en kwetsbare inwoners verkleinen. Of het nu gaat om een inwoner die al tijden werkloos is, een ondernemer die medewerkers zoekt, of een inburgeraar die zoekt naar passend werk. HWwerkt! helpt hen om aan het werk te gaan. Dat kan in de werkplaats aan de Jan van der Heijdenstraat, maar ook bij ondernemers in de regio.