Rijnmond Sport Hoogvliet-Zinkwegse Boys (beker)

De speelwijze van Rijnmond Hoogvliet Sport  was al snel na de aftrap duidelijk: snel druk zetten en de balvaardige spitsen in stelling brengen. Zinkwegse Boys pareerde zulks met goed combinatie-voetbal.  Het aftasten van beide ploegen duurde zeker 10 minuten. Pas toen werd er voor het eerst echt op doel geschoten door de thuisploeg, welke als derdeklasser favoriet was in deze bekerwedstrijd.  Toch was het Zinkwegse Boys, dat in de 11e minuut slordig verdedigen van de thuisploeg afstrafte: 0-1, attent benut door Justin de Lange. In de 13e min. was ZWB zelfs dicht bij de 0-2, maar deze kans kon niet benut worden. De thuisploeg herpakte zich, waardoor deze toch wat kansen kreeg. In de 15e minuut redde Zinkweg-doelman Stephan van Lierop uitstekend in een 1 op 1 situatie. Rijnmond Hoogvliet Sport kwam in de eerste helft toch nooit echt in de wedstrijd. Men leek even het spoor bijster en van druk zetten kwam niet veel meer, waardoor de bezoekers tot het rustsignaal niet echt meer in de problemen kwamen. De Oud-Beijerlanders voetbalden geconcentreerd en de onderlinge coaching was uitstekend. Vooral Mike Fiere (middenveld) en Bas Koelemeijer (verdediging) vielen in positieve zin op. De ruststand gaf derhalve de verhouding goed weer:  0-1. In de tweede helft was Rijnmond Hoogvliet Sport feller op de bal en werd het spelbeeld wat grimmiger. In de 14e minuut werd een corner van de gastheren nog  over gekopt, maar in de 29e minuut kwam toch de verdiende gelijkmaker. De in eerste instantie door Stephan van Lierop gestopte inzet werd in de rebound koeltjes afgemaakt. (Flemmings):  1-1 Daarna drong Rijnmond nog wel aan, maar kon niet echt een vuist maken. ZWB zette daar enige snelle uitbraken tegenover, met name over de linkerzijde, maar werd ook, op één grote kans na, niet erg gevaarlijk meer. Zo bleef het 1-1 en moest door penalty’s de uiteindelijke beslissing geforceerd worden. Hierbij was de Zinkwegse Boys de gelukkigste. Lars Stolk, Efraïm Hardloper, Rens Burgwal, Eric den Outer, Hakan Çiçek en last but not least Bas Koelemeijer schoten hun strafschop binnen. Stephan van Lierop stopte de 6e penalty van Rijnmond, waardoor Zinkwegse Boys doorgaat naar de volgende ronde. Conclusie: Een goede wedstrijd van vierdeklasser Zinkwegse Boys tegen derdeklasser Rijnmond Hoogvliet Sport. Mike Fiere en Bas Koelemeijer verdienen een pluim. Vooral voor hun sturing van het team.