GGD ZHZ opent tijdelijke vaccinatielocatie in gemeentehuis Oud-Beijerland

Vanaf woensdag 2 november is in de Burgerzaal van het gemeentehuis in Oud-Beijerland een tijdelijke vaccinatielocatie van de GGD ZHZ ingericht. Op deze vaccinatielocatie kunnen inwoners uit Hoeksche Waard op afspraak en gefaseerd op leeftijd terecht voor een herhaalprik.

Dichtbij

De vaccinatielocatie is speciaal opgezet voor mensen die minder mobiel zijn. Wethouder Joanne Blaak (Volksgezondheid  en gezondheidszorg): “Met deze aanvullende vaccinatielocatie komt de GGD tegemoet aan de vraag van inwoners die minder mobiel zijn om dichterbij hun herhaalprik te halen. Het was zoeken naar een locatie, maar ik ben blij dat het gelukt is om het gemeentehuis in Oud-Beijerland hiertoe beschikbaar te stellen. Ik verwacht dat nu nóg meer mensen zich laten vaccineren en dat is goed, want corona is nog steeds onder ons.”

Gefaseerd vaccineren in Hoeksche Waard

Het maken van een afspraak voor de vaccinatielocatie in Hoeksche Waard gaat gefaseerd op leeftijd van oud naar jong. Op de gemeentelijke website, de website (nieuwspagina) van de GGD ZHZ en via social media is te lezen welke leeftijdscategorie aan de beurt is om een afspraak te maken. Deze aanpak zorgt voor een gelijke spreiding van de aantallen mensen die een afspraak kunnen maken voor de herhaalprik. Zonder afspraak kan men op deze locatie niet terecht voor een herhaalprik. De locatie is op woensdagen en donderdagen geopend van 9.30 uur tot 16.30 uur.

Telefonisch afspraak maken

Vanaf donderdag 27 oktober kunnen 80-plussers uit de Hoeksche Waard telefonisch een afspraak maken voor een herhaalprik in het gemeentehuis in Oud-Beijerland. Zij kunnen een afspraak maken via het lokale nummer van de GGD ZHZ: 078 – 770 85 80. Dit nummer is dagelijks bereikbaar van 8.00 uur tot 20.00 uur.

Vaccinatielocaties Zuid-Holland Zuid

Met deze extra tijdelijke vaccinatielocatie in Hoeksche Waard heeft de GGD ZHZ, naast de twee vaste locaties in Dordrecht en Gorinchem, in totaal 3 vaccinatielocaties in de regio Zuid-Holland Zuid. Meer informatie over de vaccinatiecampagne staat op de website van de GGD.