Eerste stap naar BIZ Numansdorp een feit

Op donderdagmiddag 29 september was wethouder Paul Boogaard (economie) te gast bij ondernemers uit het winkelgebied in Numansdorp. Gezamenlijk zetten zij de handtekeningen onder de uitvoeringsovereenkomst die nodig is om een volwaardige Bedrijven Investeringszone (BIZ) te kunnen worden. Hierdoor kunnen de initiatiefnemers gezamenlijk investeren om het centrumgebied in Numansdorp aantrekkelijker en economisch sterker te maken.

Eerder deze maand werd ook in ´s-Gravendeel een uitvoeringsovereenkomst getekend als eerste stap naar de oprichting van de BIZ. In Numansdorp is de winkeliersvereniging al langer actief en ziet met de oprichting van een BIZ meer mogelijkheden om het centrumgebied te versterken. In samenwerking met de Detailhandelsraad werden er plannen voor de uitvoeringsovereenkomst gemaakt. Dankzij de Wet op de Bedrijven Investeringszone (BIZ) kunnen ondernemers investeren in hun bedrijfsomgeving. Dit is een afgebakend gebied zoals een bedrijventerrein of zoals nu een winkelcentrum. Met de handtekening van wethouder Boogaard stemt de gemeente formeel in met de uitvoering van extra activiteiten die de aantrekkingskracht of het vestigingsklimaat van het centrum van Numansdorp vergroten. Of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren hangt mede af van een akkoord van de gemeenteraad en een draagvlakmeting onder de lokale ondernemers. Wanneer alle seinen op groen staan, zal de BIZ in Numansdorp voor 5 jaar actief zijn.

Initiatiefnemers Miriam Martens, Arnold Veringmeier, Evelien Rookmaker en wethouder Paul Boogaard vierden de eerste stap naar een BIZ in het centrum van Numansdorp.