Burgemeestersontbijt met OBS Het Pluspunt en kinderburgemeester

4 Oktober ontbeten leerlingen uit de DaVinci-unit (hoogbegaafdheidsonderwijs) en van de leerlingenraad van OBS `Het Pluspunt´ uit Oud-Beijerland samen met burgemeester Aptroot in het gemeentehuis in Oud-Beijerland. Ook kinderburgemeester Chris Buitendijk schoof aan tafel. Net als zo´n 200 andere gemeenten in Nederland benadrukt de Hoeksche Waard met dit zogenoemde Burgemeestersontbijt het belang van een gezond ontbijt.

Na een stop van 2 jaar door corona vindt het Burgemeestersontbijt dit jaar van 3 tot 7 oktober in een nieuwe vorm plaats, met uitsluitend ambachtelijke bakkers. Echte Bakker De Koning uit Puttershoek zorgde deze ochtend voor het ontbijt.

Gezond en lekker

De kinderen van basisschool Het Pluspunt hebben ontbeten met een ontbijtpakket dat voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. In het pakket zaten volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren krentenbollen van bakkerij De Koning en gezond beleg. Verder konden de burgemeester, de kinderburgemeester en de leerlingen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit. Gezond én lekker.

Goed de dag beginnen

Het was een leerzame en gezellige ochtend. Burgemeester Aptroot en kinderburgemeester Chris Buitendijk praatten met de leerlingen over deze belangrijke start van de dag. Wordt er thuis ontbeten, wat eten de kinderen het liefste en waarom is deze maaltijd zo belangrijk? In de raadzaal van het gemeentehuis in Oud-Beijerland konden ze de burgemeester en de kinderburgemeester na afloop van het ontbijt allerlei vragen stellen.

Voor het eerst wordt het Burgemeestersontbijt los van het Nationaal Schoolontbijt georganiseerd. Zo is een extra moment gecreëerd om kinderen het belang mee te geven van een gezond ontbijt voor een goede start van je dag. Het belang van een goed en gezond ontbijt staat meer dan ooit op de agenda. Nog steeds ontbijten veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond. Het kabinet overweegt zelfs om deze startmaaltijd op school aan te bieden.