Stem voor de Nederlandse ‘Boom van het Jaar’

Welke boom verdient volgens u het predicaat Boom van het Jaar? Uit 82 enthousiaste, emotionele, historische verhalen heeft een vakjury per provincie 1 boom genomineerd. De boom van Zuid-Holland staat in de Hoeksche Waard, Oud-Beijerland. Vanaf maandag 5 september tot maandag 17 oktober 12.00 uur kan gestemd worden. Vanaf maandag 10 oktober is de stemmenstand geheim, maar er kan natuurlijk nog steeds gestemd worden!

De 100-jarige `verbindende beuken´ van de Greupkerk in Oud-Beijerland

De beide rode beuken voor het kleine kerkje van het buurtschap Greup vlakbij Oud-Beijerland zijn onlosmakelijk met elkaar en de gemeenschap verbonden. 12 jaar geleden moest naast de Greupkerk een dubbele rotonde komen. Boombeschermers, buurtbewoners, culturele organisaties, natuurorganisaties, het kerkbestuur en alle kerkgangers vonden elkaar, ter behoud van één van de 2 beuken. Zij wonnen de strijd. Het duo overleefde op eigen kracht de aanleg van de rotonde.

Breng uw stem uit via de website

U kunt uw stem uitbrengen op de website de Boom van het Jaar.