Praat Nederlands bij Taal met koffie in Zuid-Beijerland

Oefenen met Nederlands spreken en tegelijk allerlei mensen ontmoeten dat kan vanaf 5 oktober ook iedere woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur in de PassieHoek in het winkelcentrum van Zuid-Beijerland. Onder de naam Taal met koffie (thee is ook mogelijk) organiseren de taalcoaches van het DigiTaalhuis Hoeksche Waard wekelijks deze gezellige bijeenkomst voor mensen die willen oefenen met het spreken van onze taal. Deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig en je hoeft ook geen lid te zijn van de bibliotheek.

In de bibliotheek van Zuid-Beijerland worden iedere donderdagmiddag taallessen gegeven aan mensen die moeite hebben met lezen en schrijven en aan anderstaligen. Deze lessen worden gegeven door opgeleide taalvrijwilligers en hier zijn geen kosten aan verbonden. Tijdens Taal met koffie gaan mensen met elkaar in gesprek om de taal te oefenen. In Puttershoek (dinsdagmorgen), Oud-Beijerland (dinsdagmiddag), ’s-Gravendeel (woensdagmorgen) en Numansdorp (vrijdagmiddag) worden in de bibliotheek al langer wekelijks deze bijeenkomsten georganiseerd.

Op alle vier de locaties en nu ook in Zuid-Beijerland wordt over veel verschillende onderwerpen gesproken. Familie, sport, spreekwoorden of een bijzondere hobby; alles komt voorbij onder het genot van een kopje koffie of thee en met behulp van leuke taalspelletjes en spreekkaarten. Sommige mensen doen iedere week mee, andere wanneer het hen uitkomt. Bij alle activiteiten is het leren van de Nederlandse taal de rode draad. Taal is immers nodig om een baan te vinden, met de leerkracht van je kinderen te praten, naar de huisarts te gaan, met een computer te werken of je huiswerk te maken.

Meer informatie Voor meer informatie: mail taalhuis@debhw.nl of bel 0186 653 432 of geef je naam en telefoonnummer door bij de balie in de bibliotheek.