Pas op: nepberichten over energietoeslag in omgang

Criminelen maken misbruik van de zorgen die u mogelijk heeft over stijgende energiekosten. Ze versturen nepberichten, zoals e-mails en sms´jes, waarin staat dat u recht heeft op een eenmalige tegemoetkoming voor de hoge energierekening. Vervolgens moet u uw gegevens achterlaten op een website en wordt u telefonisch gevraagd geld over te maken.

De gemeente of uw bank zullen u nooit vragen om geld over te maken voor de energietoeslag!

Als u de energietoeslag wilt aanvragen kan dat alleen door het aanvraagformulier op de website van de gemeente in te vullen en deze per post of mail naar de gemeente te versturen. Als u een uitkering van gemeente Hoeksche Waard ontvangt, u in een schuldentraject zit of u gebruik maakt van één van onze minimaregelingen dan ontvangt u de éénmalige bijdrage energietoeslag automatisch.

Voor wie is de eenmalige energietoeslag?

De éénmalige bijdrage energietoeslag is bedoeld voor huishoudens in de Hoeksche Waard met een laag inkomen. Wat een `laag inkomen´ is, hangt af van uw leefsituatie. Op de website van de gemeente kunt u kijken of u recht heeft op de bijdrage.

Twijfelt u? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 14 0186 / 088 – 647 36 47 of mail naar info@gemeentehw.nl.