Najaarscampagne herhaalprik van start

Vanaf maandag 19 september kunnen inwoners die een uitnodigingsbrief ontvangen hebben en iedereen die geboren is in 1942 of eerder hun herhaalprik halen bij de vaccinatielocaties in Dordrecht (Calandstraat 44 – 3316 EA Dordrecht) en in Gorinchem (Piratenland, Kleine Schelluinsekade 3 – 4204 TZ Gorinchem).

U kunt een afspraak maken bij een van de vaccinatielocaties via de website van Plan je prik of via telefoonnummer 0800-7070. Prikken zonder afspraak is niet mogelijk.

Mobiele teams

De mobiele teams van de GGD gaan langs bij instellingen die zelf geen medische dienst hebben om de bewoners te vaccineren. Ook bieden zij huisartsen desgewenst ondersteuning bij het vaccineren van niet-mobiele thuiswonenden.

Herhaalprik met vernieuwde vaccins

De herhaalprik in het najaar wordt gegeven met vernieuwde mRNA-vaccins van BioNTech/Pfizer en Moderna. Deze beschermen tegen meer varianten van het coronavirus, zoals de omikronvariant.

Volgorde vaccinatie vanaf maandag 19 september

Mensen met een hoger risico om ziek te worden en zorgmedewerkers met patiënten- of cliëntencontact worden vanaf dinsdag 13 september als eerste uitgenodigd. U ontvangt een uitnodigingsbrief voor de herhaalprik.

Wanneer ben ik aan de beurt?

De herhaalprik is voor iedereen vanaf 12 jaar. Net als tijdens de vorige vaccinatiecampagnes wordt voor 60-ers in de media bekendgemaakt welk geboortejaar (en ouder) een afspraak kan maken voor de herhaalprik met de vernieuwde vaccins. Deze groep ontvangt geen brief.

Houd er wel rekening mee dat dit 3 maanden na de laatste coronaprik of coronabesmetting is. Om de herhaalprik te kunnen halen moet de basisserie van de coronavaccinatie zijn afgerond. De basisserie bestaat uit 2 prikken met het vaccin van BioNTech/Pfizer, Moderna of Novavax of uit 1 prik met Janssen.