Felicitaties voor diamanten echtpaar Van der Giessen-de Zwart uit Oud-Beijerland

Op 6 september waren meneer W. van der Giessen (83) en mevrouw A. van der Giessen-de Zwart (82) 60 jaar getrouwd. Wethouder Harry van Waveren feliciteerde ze namens het gemeentebestuur met hun diamanten huwelijk. Voor deze speciale gelegenheid had hij een mooi boeket bloemen en het gedicht `Tweezaamheid´ van dichter van de Hoeksche Waard Rick Jan Hitzerd meegenomen.

Wijnand (geboren in Ridderkerk) en Annie (geboren in Nieuw-Lekkerland) wonen al 60 jaar in de Hoeksche Waard. Ze herinneren zich nog goed dat ze na hun huwelijk vanaf de feestlocatie naar Oud-Beijerland reden en de chauffeur onderweg wilde stoppen. Door een onweersbui werd het gevaarlijk op de weg. Het echtpaar woonde eerst in de Beatrixstraat, een woning van het bedrijf waar meneer werkte. Toen hij ergens anders ging werken, verhuisden ze naar de Graaf van Egmondstraat.

Het echtpaar heeft 2 kinderen en 2 kleinkinderen. 1 zoon woont al meer dan 20 jaar in Engeland en de andere woont in Strijen.

Vogels keuren en tuinieren

Na het huwelijk is meneer met de vogelhobby begonnen. Hij heeft een cursus gedaan voor keurmeester van vogels. 25 jaar bezocht hij verenigingen om op tentoonstellingen de vogels te keuren. Hij heeft nog steeds een paar vogeltjes waarmee hij probeert jongen te kweken. Meer dan 40 jaar is hij met een volkstuin in de weer geweest. Rond hun huis hebben meneer en mevrouw Van der Giessen een tuintje, dat mevrouw met veel plezier onderhoudt. Meneer houdt van puzzelen en zij van handwerken. Mevrouw fietst nog naar de winkels voor boodschappen.