Eerste tijdelijke bewoners aangekomen in opvanglocatie Strijen

Dinsdag 13 september kwamen de eerste tijdelijke bewoners aan in de opvanglocatie in het voormalige gemeentehuis in Strijen. Op deze eerste dag arriveerden ongeveer 60 mensen die zijn gevlucht uit Oekraïne. Vandaag verwachten we nog een groep Oekraïense vluchtelingen in Strijen. Ongeveer de helft van de groep bestaat uit kinderen. 10 mensen uit deze eerste groep zijn eerder in gastgezinnen in Nederland opgevangen. Het merendeel van de mensen is echter nog maar kort geleden gevlucht voor de oorlogssituatie in Oekraïne en slechts een paar dagen geleden in Nederland aangekomen.

Burgemeester Ch.B. Aptroot bezocht de opvanglocatie om de mensen welkom te heten in de Hoeksche Waard. ´s Avonds at hij een hapje mee en ging met de tijdelijke bewoners van de opvanglocatie, de aanwezige vrijwilligers en medewerkers in gesprek.

In de afgelopen maanden is hard gewerkt om het voormalige gemeentehuis in Strijen geschikt te maken voor de huisvesting van Oekraïense vluchtelingen. Omliggende bedrijven en de inwoners van Strijen zijn hierover steeds geïnformeerd. Tijdens een inloopbijeenkomst eind augustus kwamen veel belangstellenden een kijkje nemen in het gebouw, en ruim 40 mensen meldden zich gelijk aan als vrijwilliger.

In het voormalige gemeentehuis in Strijen kunnen maximaal ongeveer 140 tijdelijke bewoners worden opgevangen.