Bibliotheek en Rabobank starten DigiMaatje: samen digitaal op weg

 Je bent slecht ter been en wil graag via de computer boodschappen bestellen. Of je wil nu zelf met de computer rekeningen gaan betalen of die leuke foto´s van je kleinkind af laten drukken. Het is niet fijn als je bij dit soort zaken altijd de hulp van iemand anders nodig hebt. Op 1 september is DigiMaatjes gestart: een samenwerking tussen Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden en de Bibliotheek Hoeksche Waard om mensen uit onze gemeente digitaal vaardig(er) te maken.

DigiMaatjes, wat zijn dat?

`DigiMaatjes zijn digitaalvaardige medewerkers van de Rabobank die klaarstaan voor Hoeksche Waarders die online beter hun weg willen leren vinden. Je hoeft hiervoor geen klant te zijn van de Rabobank,´ vertelt Carla Beverwijk, coördinator DigiTaalhuis Hoeksche Waard. `De mensen worden persoonlijk begeleid, in de bibliotheek of bij de Rabobank, en krijgen zo in een veilige, vertrouwde omgeving de mogelijkheid om digitaal vaardiger te worden.´ Monica Awuy, coördinator van DigiMaatjes bij de Rabobank, benadrukt dat dit heel belangrijk is, omdat steeds meer zaken in het dagelijks leven digitaal geregeld moeten worden. `Denk bijvoorbeeld maar aan het online bestellen van een bloemetje, wanneer je slecht ter been bent en niet zo eenvoudig de deur uitgaat? Digitaal meedoen is dus zowel praktisch als fijn. Het vergroot de zelfstandigheid van inwoners en daarom werken wij hier als Rabobank graag aan mee´, aldus Monica.

Waar helpt een DigiMaatje mee?

DigiMaatjes helpen bij specifieke digitale zaken, zoals het versturen van foto´s of online iets bestellen. Of ze helpen iemand op weg met het digitaal betalen van rekeningen. Los van de praktische kant, elk begin is moeilijk én spannend. Een DigiMaatje vergemakkelijkt die eerste stappen, helpt je op weg waar nodig en ondersteunt. De een-op-een hulp wordt gedurende een afgesproken periode een keer per twee weken gegeven in de bibliotheek of bij de Rabobank. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Aanmelden kan in de vestigingen van de Bibliotheek Hoeksche Waard of telefonisch via 06-82619404. Digitaal aanmelden kan ook o.v.v. `Digimaatjes´ via taalhuis@debhw.nl.