Praat Nederlands en ontmoet mensen bij Taal met koffie

Kopje koffie

Oefenen met Nederlands spreken en tegelijk allerlei mensen ontmoeten dat kan nu ook iedere dinsdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur in de bibliotheek in het Oude Raadhuis in Oud-Beijerland. Onder de naam Taal met koffie (thee is ook mogelijk) organiseert het DigiTaalhuis Hoeksche Waard wekelijks deze gezelllige bijeenkomst voor nieuwkomers en mensen die al langer in Nederland zijn die willen oefenen met het spreken van onze taal. Deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig en je hoeft ook geen lid te zijn van de bibliotheek.

Tijdens Taal met koffie kunnen Hoeksche Waardse taalleerders en vrijwilligers met elkaar in gesprek gaan. Het gaat om ontmoeten en spreken in de Nederlandse taal. Op dinsdagmorgen in Puttershoek en op woensdagmorgen in ’s-Gravendeel worden in de bibliotheek al langer onder de naam Taal met koffie bijeenkomsten georganiseerd. In Numansdorp is er iedere vrijdagmiddag Taallokaal waarvan de opzet net iets anders is. Op alle drie de locaties en nu ook in Oud-Beijerland wordt over veel verschillende onderwerpen gesproken. Familie, sport, spreekwoorden of een bijzondere hobby; alles komt voorbij onder het genot van een kopje koffie of thee en met behulp van leuke taalspelletjes en spreekkaarten. Sommige vrijwilligers en deelnemers doen iedere week mee, andere wanneer het hen uitkomt.

Doelgroep en impact

Veel vluchtelingen, nieuwkomers en anderstaligen hebben een grote behoefte hun dorpsgenoten te leren kennen en Nederlands te oefenen. Taal met koffie maakt dit mogelijk. Het is een laagdrempelige manier om met elkaar in gesprek gaan. Bij alle activiteiten van het DigiTaalhuis Hoeksche Waard is het leren van de Nederlandse taal de rode draad. Taal is immers nodig om een baan te vinden, met de leerkracht van je kinderen te praten, naar de huisarts te gaan, met een computer te werken of je huiswerk te maken.

Meer informatie Voor meer informatie: mail taalhuis@debhw.nl of bel 0186 653 432 of geef je naam en telefoonnummer door bij de balie in de bibliotheek.