Linden in Heinenoord blijven overeind

De vier oude linden op de plek waar ooit in Heinenoord de Christelijke Lagere school stondkunnen alle vier blijven staan. Bezwaren tegen de voorgenomen kap hebben succes gehad. En dus blijven deze levende, tastbare herinneringen aan de vroegere school overeind.
Dat betekent opnieuw succes in de Hoeksche Waard voor buurtbewoners. Nadat eerder in Maasdam een speelplaats en vijf esdoorns van zeker een halve eeuw oud werden gered door een actie van een groep wijkbewoners, was het nu de beurt aan Heinenoord, waar een groep bewoners van een appartementencomplex een stokje stak voor de kap van één of meerdere van deze circa honderd jaar oude linden. En zo is hier in de Hoeksche Waard weer duidelijk geworden dat protesten en bezwaarschriften soms wel degelijk succes hebben. De circa 100-110 jaar oude linden zijn overigens niet alleen waardevol voor wat betreft zaken als schaduw in warme zomers en afvang fijnstof, maar zijn ook voor natuurwaarden belangrijk. Hommels en bijen zijn bijvoorbeeld verzot op de nectar van bloeiende linden.