31e Oeverloop Hoeksche Waard gestart

In de vroege ochtendgloren op vrijdag 19 augustus gaf wethouder Harry van Waveren van de gemeente Hoeksche Waard bij Natuurbezoekerscentrum Klein Profijt in Oud-Beijerland het startsein voor de 31e Oeverloop Hoekscha Waard. 

Wethouder Van Waveren – die al voor de vijfde keer deelneemt aan de Oeverloop – gaf in zijn openingswoord aan dat het thema van deze Oeverloop: HW Zoemt hoogst actueel is.

HW Zoemt is een project dat een paar jaar geleden gestart is dat op heel praktische wijze in samenwerking tussen overheden, boeren en andere ondernemers, natuurverenigingen -waaronder HWL en de gemeente- probeert op praktische wijze de biodiversiteit (oftewel de soortenrijkdom van flora en fauna)  in de Hoeksche Waard  te verbeteren waarbij al goede resultaten zijn geboekt.   Na zijn herbenoeming als wethouder na de laatste gemeenteraadsverkiezingen heeft hij  natuur, biodiversiteit, dierenwelzijn en duurzaamheid in zijn portefeuille en kan daarbij actief meewerken aan HW Zoemt.

De  ruim 70 deelnemers lopen in 3 dagen langs de kleine 80 km oevers van de Hoeksche Waard. De belevenissen van de lopers zijn te volgen via de sociale media van HWL:

facebook: https://www.facebook.com/hwlandschap

twitter: https://twitter.com/HW_Landschap

instagram: https://www.instagram.com/hoekschewaardslandschap/