Zomerfilms in het Oude Raadhuis

Het is bijna zomervakantie! En wat is er dan leuker om het weekend in te luiden met een mooie zomerfilm? Daarom draait er in de maanden juli en augustus iedere vrijdagavond een film in het Oude Raadhuis. We trappen de maand af op 8 juli met Land van kraaien en worstebakkers, de populaire serie van RTV Rijnmond over de Hoeksche Waard.

In 2010 werd de 6-delige serie over de Hoeksche Waard uitgezonden door RTV Rijnmond. Presentator Gert van ’t Hof verkent het eiland per fiets. Bijna alle kernen komen voorbij, van de Kraaien (inwoners van Piershil) tot de Worstebakkers (inwoners van Heinenoord).

De serie laat zien dat de boeren nog altijd de kleuren bepalen van het land. En daarnaast heeft het gebied genoeg leuks te bieden om er een dagje, of zelfs meerdere te verblijven. Gert fietst, eet, kijkt, slaapt in de Hoeksche Waard en ontmoet natuurlijk ook een aantal inwoners.

Deze avond in de salon komen het ontstaan, het boerenleven, Tiengemeten, de watersnood, kunst- en cultuur en Oud-Beijerland aan de orde. In de salon van het prachtige Oude Raadhuis | Waterstal 1 | vrijdag 8 juli | Aanvang 19.30 | entree € 6 inclusief consumptie. Aanmelden bij de balie in de Waterstal of via de website www.debhw.nl/actueel/agenda