Werkzaamheden drinkwaterleidingnet in Hoeksche Waard

Evides Waterbedrijf gaat vanaf maandag 11 juli in gemeente Hoeksche Waard (`s-Gravendeel, Maasdam, Puttershoek, Strijen) het drinkwaterleidingnet onder hoge druk doorspoelen. Deze onderhoudswerkzaamheden zijn nodig om u ook in de toekomst schoon en betrouwbaar drinkwater te kunnen leveren. Tijdens deze werkzaamheden is er een kleine kans dat u een wisselende waterdruk heeft of dat er bruin water bij u uit de kraan komt. De werkzaamheden duren tot oktober.

Wanneer in uw straat?

Op de website Waterstoring kunt u zien wanneer we in uw straat aan het werk zijn. Hoe gaat u om met bruin water? Op de website van Evides leest u wat bruin water is en hoe u ermee om kunt gaan als dit tijdelijk uit de kraan komt. Bruin water is niet schadelijk voor uw gezondheid. Het ziet er minder fris uit, maar het is niet erg als u dit heeft gedronken.

Bewust watergebruik

Een betrouwbare waterkwaliteit leveren is van essentieel belang. Noodzakelijke werkzaamheden hiervoor voeren we altijd uit, ook in drogere perioden. Dit doen we uiteraard zo bewust mogelijk. We brengen het water dat vrijkomt waar mogelijk via een plantsoen, sloot of rivier terug de natuur in.