Tegels eruit, groen erin? De Tegeltaxi haalt tegels en zand bij u op

U bent van plan uw tuin te vergroenen? Wat fijn! Een groene (gevel)tuin is niet alleen goed voor mens en dier, een groene tuin verkleint ook de kans op wateroverlast. Regenwater trekt namelijk makkelijker de grond in. Bovendien is een groene tuin op hete zomerdagen een stuk koeler dan een betegelde tuin. Genoeg redenen dus om de tegels te wippen. Gemeente Hoeksche Waard steunt acties om te vergroenen van harte. Wij laten dan ook als extra service tijdens het NK Tegelwippen op 3 maandagen na de zomer de Tegeltaxi rijden. Met deze gratis ophaalservice zetten we de eindspurt in om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen en onze `rivaal´ Goeree-Overflakkee voor te blijven.

Gratis Tegeltaxi

Kunt u de tegels en het zand nergens kwijt en heeft u geen mogelijkheid om ze zelf in te leveren op de gemeentewerf in Mijnsheerenland, de vroegere gemeentewerf in Numansdorp of bij de RAD (alleen tegels)? Dan kunt u de gewipte tegels en/of het zand op maandag 5 september, 26 september of 17 oktober door de tegeltaxi laten ophalen. Kijk voor meer informatie en om uzelf of uw buurt aan te melden voor deze gratis ophaalservice op onze website.

Hergebruik tegels en zand

Wilt u de tegels opnieuw gebruiken? U kunt de gewipte tegels gebruiken om een sierrand te maken. Voor een geveltuintje bijvoorbeeld. Maar er is veel meer mogelijk. Op internet zijn veel leuke voorbeelden te vinden. Google maar eens op `hergebruik tegels´ bijvoorbeeld. Het zand dat onder de tegels vandaan komt, kunt u mengen met bemeste tuinaarde. Dit mengsel is erg geschikt voor als u bloemen in uw tuin wilt zaaien. Bloemen groeien het beste op aarde die niet teveel voedingsstoffen bevat.