Heppie Tour naar de Efteling bezorgt gezinnen een onvergetelijke dag

Blije gezichten en lachende kinderen. Het was een vrolijke boel, toen 16 gezinnen (bestaande uit kinderen met hun ouders/verzorgers) uit de Hoeksche Waard vanaf Sportpark de Kikkershoek in Oud-Beijerland vertrokken naar de Efteling. Wethouder Robin Heij zwaaide ze ´s morgens vroeg al uit

Stichting Het Vergeten Kind organiseert deze vrolijke activiteit voor kwetsbare kinderen, die het allerhardst een positieve ervaring verdienen. Met de Heppie Tour kunnen ze weer even `gewoon´ kind zijn, hun zorgen vergeten en positieve herinneringen maken.

Grote waardering voor stichting Het Vergeten Kind

Wethouder Robin Heij heeft veel waardering voor de inzet van Het Vergeten Kind: “Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om op vakantie of dagjes uit te gaan. In Nederland en ook in de Hoeksche Waard zijn er kinderen die opgroeien in een moeilijke thuissituatie. Daarom is het zo fantastisch wat Het Vergeten Kind juist voor die gezinnen doet. De Heppie Tour doet zijn naam eer aan: een dagje erop uit, even helemaal nergens aan denken en gewoon volop genieten. Je ziet een glimlach van oor tot oor op hun gezichten, zoals we dat het liefst bij alle kinderen zien.” Als cadeautje namens de gemeente overhandigde de wethouder aan ieder gezin een reisspelletjesdoos.

Het hele jaar door bezorgt Het Vergeten Kind met de Heppie Tour kinderen en hun ouders of verzorgers een onvergetelijke dag. Verdeeld over de zomer-, herfst- en kerstvakantie wil de stichting in 2022 bijna 8.500 personen – waarvan 5.500 kinderen – blij maken met een bezoekje aan diverse pretparken, dierentuinen, musea en theatervoorstellingen.

Wat doet stichting Het Vergeten Kind?

Het Vergeten Kind geeft support aan en komt op voor de duizenden kinderen in Nederland die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Soms is de situatie zo ernstig dat deze kinderen niet meer bij hun ouders wonen. Het doel van de stichting is dat deze kinderen zich gehoord en gezien voelen, op een veilige en stabiele plek wonen en zich positief kunnen ontwikkelen. Zodat ze hun eigen plek vinden in de maatschappij. Om dit te bereiken organiseert Het Vergeten Kind programma´s en projecten die bijdragen aan een stabiel en veilig thuis voor alle kinderen in Nederland. Kijk voor meer informatie over stichting Het Vergeten Kind op hun website.