Lisa Maat en Lieve van den Berg oogsten tijdens vierde deel Meerkamp te Groot-Ammers

Zaterdag 18 juni 2022 werd het vierde deel van de meerkamp gezwommen in buitenbad De Dompelaar te Groot-Ammers.

Deelnemende verenigingen: Sg-H.G.A (SVO uit Groot-Ammers en ZVH uit Hardinxveld-Giessendam), Blue Marlins sg (Rotterdam), Wiekslag (Alblasserdam), Z&PC Rotterdam (Rotterdam), DWF (Sliedrecht), en ZVS (´s-Gravendeel)

Volgens een vaste traditie wordt elk seizoen minimaal een keer gezwommen in de open lucht, meestal zo aan het einde van de competitie. Met de zonnige dagen zoals de afgelopen tijd is dan ook helemaal niet vervelend om in een buitenbad de zwemwedstrijd te houden. Zolang de zon er maar is, het droog blijft en niet al te hard waait, is het voor iedereen goed toeven op het grasveld en rond de badrand. Door het mooie weer ’s-Gravendeelse delegatie niet zo groot. Slechts twee zwemsters gaven act de préséance en deden dat zeer verdienstelijk. Lisa Maat en Lieve van den Berg zwommen beiden dezelfde drie afstanden, verbeterden elk twee persoonlijke records en verzilverden vijf van de zes starts met een medaille.

Goud: Lisa Maat (50 meter schoolslag en 50 meter vrije slag) en Lieve van den Berg (100 meter vlinderslag)

Zilver: Lisa Maat (100 meter vlinderslag)

Brons: Lieve van den Berg (50 meter schoolslag)