Roparun steunt Hospice Hoeksche Waard

Een bijzondere verrassing afgelopen weekend voor de vrijwilligers van Hospice Hoeksche Waard. Het inloophuis in Oud-Beijerland werd maandag, terwijl de Roparun door deze gemeente heen trok, verrast met een gulle cheque van liefst 160 duizend euro.
Bij de totstandkoming van deze donatie waren liefst drie Roparun-teams uit de Hoeksche Waard betrokken: Hoeksche Waard Runners, de Kippenrenners en Runningteam Korendijk.
De donatie wordt onder meer ingezet om een tuin in te richten, waar de gasten in het hospice met hun bed naartoe gereden kunnen worden, zodat ze toch nog even buiten kunnen zijn en van de frisse lucht kunnen genieten. Daarnaast wil Hospice Hoeksche Waard een stilteruimte creëren, waar zowel gasten als hun naasten zich terug kunnen trekken.
De Roparun heeft gedurende het pinksterweekend verschillende cheques uitgereikt aan organisaties die langs of rondom de routes liggen. De initiatieven die op een bijdrage kunnen rekenen delen dezelfde missie als Roparun: het leven van mensen met kanker, waar mogelijk, draaglijker maken.
Voorzitter van Stichting Roparun Michael Arbman is heel trots dat dit op deze manier plaats heeft kunnen vinden: “Het is geweldig dat we dit op de route samen met onze deelnemende teams hebben kunnen doen. Zij zetten zich het gehele jaar door in om geld in te zamelen voor de ondersteunende zorg voor mensen met kanker. Dan is het fantastisch dat wij samen met hen zoveel doelen onderweg in het zonnetje kunnen zetten! De verbazing en de reacties op de uitgereikte cheques waren overweldigend.”
Ruim vijfduizend deelnemers deden afgelopen pinksterweekend mee aan de mooiste non-stop estafetteloop. Zij startten vanuit Frankrijk en Twente en liepen en fietsten in teamverband naar de Coolsingel in Rotterdam.
Opbrengst
Het geld dat de deelnemers met hun sportieve prestatie inzamelen wordt gebruikt om comfort te bieden aan mensen met kanker, die in de laatste levensfase verkeren. Op dit moment hebben de deelnemers al bijna 3,2 miljoen euro ingezameld. In juni wordt het definitieve eindbedrag bekendgemaakt, dat naar verwachting nog stukken hoger zal uitvallen.
De Roparun vindt in 2025 plaats van zaterdag 7 juni tot en met maandag 9 juni. Meer informatie is te vinden op www.roparun.nl.

Foto: K. Grashuis