LHW stelt vragen aan wethouder over prijsverschillen zwembaden

Lokalen Hoeksche Waard heeft vandaag aangekondigd dat raadslid Erwin Niedeveld vragen heeft ingediend bij de wethouder betreffende opvallende prijsverschillen voor de zwembaden in Klaaswaal en Binnenmaas. De vragen zijn gericht op het onderzoeken van de redenen achter deze variërende tarieven en het nemen van stappen om eventuele ongelijkheden aan te pakken.

Het raadslid van Lokalen Hoeksche Waard heeft de aandacht gevestigd op significante tariefverschillen tussen zwembadabonnementen, bij zwembaden beheerd door BRES, binnen de Hoeksche Waard. Het prijsverschil kwam naar voren in vergelijkingen tussen abonnementstarieven van zwembaden in Binnenmaas en Klaaswaal, waarbij opgemerkt werd dat een seizoensabonnement na 1 mei in Klaaswaal wordt aangeboden voor €82, terwijl een vergelijkbaar abonnement in Binnenmaas slechts €69,50 kost.

Deze observatie heeft Lokalen Hoeksche Waard ertoe aangezet vragen te stellen aan de verantwoordelijke wethouder, met als doel het verkrijgen van inzicht in de achterliggende redenen voor deze prijsvariaties, en om te beoordelen of er stappen kunnen worden ondernomen om de tarieven recht te trekken.

”Als Lokalen Hoeksche Waard vinden we het essentieel dat tarieven voor openbare voorzieningen zoals zwembaden eerlijk zijn en voor iedereen toegankelijk blijven. Als er geen rede is om een prijsverschil te hanteren tussen de zwembaden van Klaaswaal en Binnenmaas vinden wij dat de tarieven gelijk getrokken moeten worden, aldus het raadslid Niedeveld.