Koningsdag Oud-Beijerland: feestdag voor iedereen

De dag waar zo lang naartoe geleefd én gewerkt is, komt nu toch wel heel dichtbij. Over twee weken – op zaterdag 27 april – is het Koningsdag en kleurt het centrum van Oud-Beijerland oranje. Oranjevereniging Prinses Juliana organiseert dan weer Koningsdag, onder leiding van een nieuwe bestuur. Dit tot grote vreugde van veel inwoners uit het dorp

Koningsdag in Oud-Beijerland is een (feest)dag voor iedereen. In de ochtend start Koningsdag traditiegetrouw met het hijsen van de vlag en de aubade. De kinderoptocht daarna is het startschot van de vele activiteiten die in het Spuidorp te doen zijn. Kinderen kunnen pannenkoeken eten en koekjes bakken, ponyrijden en hun outfit extra feestelijk maken door in de beautycorner zich te laten schminken, een glittertattoo te halen of hun haar te laten doen. Koningsdag is ook leerzaam. Kinderen kunnen trucs uit het circus leren of TikTok dansjes tijdens speciale workshops. Je kind kan z’n energie kwijt op één van de vele springkussens of tijdens de (water)activiteiten die de scouting organiseert. Vergeet ook niet om Clown Kim op te zoeken, een ballonkunstenares die behoort tot de top van Nederland. Ze is bekend van het RTL 4 programma Blow Up (seizoen 2, 2023). Of kom naar de wervelende show van Balance’th kijken, waar verschillende groepen en duo’s hun (prijswinnende) dansmoves laten zien.

Ook volwassenen hoeven zich niet te vervelen. Integendeel, zelfs! Muziekvereniging De Bazuin neemt je tijdens een concert mee op muziekreis en koor Waanzingig verrast je met hun meerstemmige klanken. Houd je van een dansje? Met de livemuziek van de Hoeksche Waardse bands Beehive, MOT WAT en Footprint komt dat wel goed. Genieten van de muziek hoeft niet op een lege maag. Door het hele centrum staan kramen met hapjes en drankjes.
Heb je het gevoel dat het je geluksdag is, trek dan voor €2,- bij de Oranjekraam een envelop en win toffe prijzen, gesponsord door ondernemers en winkeliers uit Oud-Beijerland.  

Oranjeboekje in nieuw jasje
Bij de meeste mensen lag het vernieuwde Oranjeboekje afgelopen week al op de deurmat. Vergeet deze niet door te nemen, want er is nog véél meer te doen in Oud-Beijerland op Koningsdag. Ook vind je er het herdenkingsprogramma voor Nationale Dodenherdenking op 4 mei. Heb je het Oranjeboekje nog niet ontvangen? Dan krijg je hem deze week nog.

Koningsdag is voor iedereen
De Oranjevereniging vindt het belangrijk dat Koningsdag een dag is waar iedereen plezier aan beleeft en vol mooie en leuke herinneringen weer naar huis gaat. Daarom zijn de meeste activiteiten gratis. Het bestuur bedankt alle leden en sponsoren om dit mogelijk te maken.