’s-Gravendeel onderuit bij SCO’63

VV S-Gravendeel

Door het 2-1 verlies in Spijkenisse is ’s-Gravendeel de status van ongeslagen kwijtgeraakt, SCO’63 bracht ’s-Gravendeel het eerste competitieverlies toe.

Vroeg in de wedstrijd moest SCO’63 doelman Rick Groenendijk gestrekt naar de hoek toen Levi Vugts zijn kwaliteiten testte. Kort hierna opende ’s-Gravendeel dan toch de score. Al in de zevende minuut werd Levi Vugts hardhandig tegen de grond gewerkt. Arbiter De Vos wees direct naar de elfmeterstip. Via binnenkant paal bracht Vugts zelf ’s-Gravendeel op 0-1.

De marge kon verder oplopen, maar helaas voor ’s-Gravendeel zag Maurits Kuiper zijn vrije trap via de lat over verdwijnen. SCO’63 kwam na een kwartier op gelijke hoogte. Niet goed ingrijpen in de ’s-Gravendeelse defensie zorgde ervoor dat Justin Lenny Holwijn vrije doorloop had tot op de rand zestien. Hij kon de bal bezorgen bij Mohammed Armin Oulad Abdellah die de bal achter doelman Jimmy Waasdorp kegelde, 1-1, het was de eerste maal dat SCO’63 echt voor het ’s-Gravendeelse doel verscheen.

Tot aan een half uur spelen gebeurde er niet echt veel. Perrie Huisman kreeg een enorme kans na bediend te worden door Ryan Aarnoudse maar de linkeraanvaller schoot huizenhoog over. Het aluminium stond voor de tweede maal in de weg voor ’s-Gravendeel. Nadat Daan van Son goed doorzette was het Perrie Huisman die Dustin Zomerhuis de kans gaf om het vijandelijke doel te bestoken, maar mikte op de paal.

Vlak voor het rustsignaal kwam SCO ’63 na een spaarzame aanval op voorsprong. Het was een identieke situatie als de gelijkmaker. Wederom werd er niet goed ingegrepen aan ’s-Gravendeelse kant, nu was het Justin Lenny Holwijn zelf die mocht scoren, 2-1.

De tweede helft was koud bezig toen Jimmy Waasdorp reddend moest handelen. Een lange bal van doelman Rick Groenendijk naar voren, bracht Justin Lenny Holwijn in balbezit, maar de behendige aanvaller stuitte op de ’s-Gravendeelse doelman.

En eigenlijk kunnen we over het verdere verloop van de tweede helft kort zijn. ’s-Gravendeel ging naarstig op zoek naar in ieder geval de gelijkmaker. En van de vijfenveertig minuten, begaf het spel zeker zo’n veertig minuten op de helft van SCO’63.

Op één of andere manier ontbrak de precisie bij de ’s-Gravendeelse spelers. Vele malen stuitte men op doelman Rick Groenendijk of er werd over en naast gemikt. Onder andere Levi Vugts en Ryan Aarnoudse konden het SCO’63 doel niet vinden. Ook de wisselspelers Dejan Bislimi en Zoey Hoogwerf waren niet succesvol.

Tot overmaat van ramp moest ’s-Gravendeel in de slotfase met tien man verder. Nadat Lorenzo van der Heijden balverlies leed vergreep hij zich daarna aan zijn directe tevenstander (vasthouden). De arbiter kon niets anders doen dan Van der Heijden direct het rode kartonnetje te tonen.

Na afloop werd er aan SCO’63 eerlijk toegegeven dat de overwinning onterecht was, maar wel lekker. Ze hadden hun huiswerk goed gedaan en de spelers hadden gedisciplineerd en volgens plan gehandeld.

Voor ’s-Gravendeel is het uithuilen en de draad gewoon weer oppakken. Dat moet dan volgende week thuis tegen OHVV. Aanvang op sportpark de Trekdam is 14.30 uur.