Expositie; ‘De kracht van kleur!’ te zien in ‘t Weegje

Begin maart is in de hal en aangrenzende wandelgangen van het ‘s-Gravendeelse Dienstencentrum ‘t Weegje weer een fraaie nieuwe expositie ingericht. Dit keer zijn er in ‘t Weegje ruim dertig werkstukken te zien van de Mookhoekse, beeldend kunstenares Marianne Blok.

Sinds 2007 worden er ‘wisselexposities’ gehouden in Dienstencentrum ‘t Weegje. En deze keer is het dus de beurt aan Marianne Blok uit Mookhoek. ‘De kracht van kleur!’ is uiteraard een bijzonder kleurrijke expositie geworden, waar voor iedereen wel iets bij zit. Ze is een autodidact en haar grootste passie ligt bij portretten van zowel mensen als (huis)dieren, hoofdzakelijk in opdracht. Toch vind zij ook het expressionisme uit de 20ste eeuw heel interessant en ze heeft al flink wat schilderijen in deze stijl vervaardigd. Maar abstract of realisme met haar eigen touch weergegeven is voor haar ook een uitdaging. Met hoofdzakelijk acrylverf creëert ze steeds weer een ander onderwerp en maakt daar vervolgens dan vaak een serie van. Dit doet ze in haar eigen stijl en op verschillende ondergronden.

‘Beroeren en ontroeren’

Marianne vertet over haar werk: ‘Ik ben een autodidact, schilder heel divers en mijn passie is werken met olie- en acrylverf en bijpassende mediums. In mijn werk gebruik ik het liefst krachtige kleuren die ik dan ook zeker toepas in mijn abstracten. Maar ik schilder ook portretten van mens en dier op linnen, hout of ander materiaal. Belangrijk vind ik om mensen te beroeren en ontroeren met de uitstraling en de kracht van kleur. Mooie materialen, volle verfstreken, lef maar vooral plezier en liefde voor en in het schilderen zorgen voor vrijheid, vertrouwen en bijzondere schilderijen. Mijn motivatie is: Een gelijkenis treffen in een portret en een ieder laten genieten van een uniek schilderij!’ Marianne schildert dus in opdracht maar ook haar eigen ‘vrije creaties’ zijn te koop. Haar prachtige schilderijen hebben ondermeer al eens in Galerie Ludiek gehangen. Voor meer informatie en contact zie de website van Marianne: www.ateliermar.nl De expositie van Marianne Blok is te bezichtigen op werkdagen en de zaterdag.