3e Stroowaert Canicross / Cross

Zondag 24 maart gaat de derde Stroowaert Canicross en Cross weer van start bij AV Spirit.

Een laagdrempelig hardloopevenement met je hond, waar je deze tak van sport die dag gewoon kan uitproberen. Je kan dan een speciaal tuigje voor de hond lenen en meteen uitproberen. Ook kinderen kunnen meehollen met hun hond. De ouders moeten er dan wel achteraan hollen/lopen om alles eventueel in goede banen te leiden J

Dit jaar wordt de Canicross georganiseerd in samenwerking met Canicross Nederland en Canicross Rotterdam.

Behalve de Canicross zijn er ook de onderdelen Bikejöring en steppen toegevoegd.

Bikejören

Bikejöring is mountainbiken op onverhard terrein met een aangelijnde hond die naar hartenlust mag trekken. De hond draagt een speciaal tuig en zit met een elastische lijn van maximaal 2,5 meter lang aan het frame van de fiets vast.

Steppen

Voor steppen met je hond gelden grotendeels dezelfde regels als voor Bikejöring. De step moet geschikt zijn voor onverharde paden en een lage treeplank hebben zodat je makkelijk mee kunt steppen.

Cross

Uiteraard zijn we ook de reguliere Cross niet vergeten. Een mooie training voor hardlopers, goed voor de stabiliteit en kracht.

Dit is niet alleen leuk voor de deelnemers en hun enthousiaste honden maar ook om dit spektakel te komen aanschouwen. Publiek is van harte welkom, entree is gratis. Voor meer in formatie kunt u terecht op www.canicrossnederland.nl/2024-oudbeijerland.html of www.stroowaertcanicross.nl

De inschrijving gaat woensdag 6 maart om 19:00 uur open en zal 2 weken open blijven.

Er is geen na-inschrijving.

Programma: 09.00-11.00 Secretariaat geopend 10.00 Start Steppen 11.00 Start Bikejøring 11.30 – 12.15 Reguliere cross (zonder hond) 12.15 Start Lange cross 13.15 Start Korte cross 14.15 Start Kids cross 14:30 Start Fun cross 15.15 Prijsuitreiking (we beginnen pas als alles is opgeruimd, hulp altijd welkom)

De aanvangstijden zijn bij benadering en afhankelijk van het aantal inschrijvingen. Bij vragen kunt u mailen naar woc-weg@avspirit.nl